Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΤΕΕ ΑΜ για την σύνδεση της Καβάλας με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ο πρόεδρος του κ. Σωτήρης Λαζαρίδης σημείωσε πως έγινε μία σημαντική ενημέρωση από τα στελέχη της ΔΕΔΑ και είναι πλέον θέμα αιτήσεων των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν μια ημερίδα που έπρεπε να την κάνουμε για να ενημερωθούν πρώτα κυρίως οι συνάδελφοι μηχανικοί και οι συνεργάτες θερμοϋδραυλικοί και μέσω αυτών το κοινό που ενδιαφέρεται για το φυσικό αέριο στην πόλη μας. Το έργο τρέχει και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024. Παράλληλα τρέχουν οι αιτήσεις για συνδέσεις πολιτών στο δίκτυο του φυσικού αερίου.

Η ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία. Πολλοί συνάδελφοι μηχανικοί και θερμοϋδραυλικοί ήρθαν να την παρακολουθήσουν. Άκουσαν τους δύο εισηγητές της ΔΕΔΑ οι οποίοι ήταν πολύ κατατοπιστικοί και ήταν κάτι ωφέλιμο για όλους μας».

ΠΕΦΤΕΙ Η ΤΙΜΗ

Πρόσθεσε ότι «ήταν μια ευτυχής συγκυρία διότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν επανέλθει στα φυσιολογικά τους επίπεδα και προβλέπεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο προς το τέλος του 2023 με την τιμή να είναι στα 32 ευρώ η μεγαβατώρα. Την περασμένη εβδομάδα ήταν κάτω από 36 ευρώ και κάθε χρόνο που κάνει το Μετσόβειο Πολυτεχνείο μια μελέτη κόστους θέρμανσης και τη δημοσιεύει, η φετινή μελέτη έχει δείξει ότι η θέρμανση με φυσικό αέριο είναι κατά 35% πιο φθηνή από αυτήν του πετρελαίου. Επίσης οικονομική είναι και η αντλία θερμότητας. Είναι οι δύο πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης.

Εμείς από την πλευρά μας σαν Τεχνικό Επιμελητήριο, ζητήσαμε να υπάρχει ένας εκπρόσωπος και στην Καβάλα. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία φυσικού προσώπου της ΔΕΔΑ στην πόλη μας, αλλά ο πολίτης πέρα από τις ηλεκτρονικές διαδικασίες, θέλει και τη φυσική παρουσία. Το ζητήσαμε και νομίζω ότι, αν και είναι πολιτική απόφαση, θα ικανοποιηθεί το αίτημα. Αυτό εξαρτάται και από το ενδιαφέρον που θα δείξει ο κόσμος της Καβάλας για να συνδεθεί στο φυσικό αέριο».

ΠΑΝΑΓΙΑ

Τέλος είπες ότι «τέθηκε θέμα και για την Παναγία που δεν έχει περάσει το φυσικό αέριο. Παρέστη στην ημερίδα και ο πρόεδρος του Συλλόγου της Παναγίας κ. Φώτης Λαζαρίδης και κάποιοι πολίτες. Έθεσε το αίτημα να περάσει και από τη συνοικία της Παναγίας το φυσικό αέριο. Η ΔΕΔΑ απάντησε ότι αν εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από τους κατοίκους, θα γίνει και προς τα εκεί επέκταση του δικτύου».

Προηγούμενο άρθροΟ Σύλλογος Εθελοντών Κατά Καρκίνου πρόσφερε δύο πολυθρόνες χημειοθεραπείας στο Ογκολογικό
Επόμενο άρθροΥπογραφή Σύμβασης του έργου: Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Σκάλας Καλλιράχης του Δήμου Θάσου