Ο Δήμαρχος Καβάλας παρακολούθησε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2023 την ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας – Θράκης και της ΕΡΓΟΣΕ, που αφορούσε στον προγραμματσμό κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Νέα Καρβάλη – Τοξότες.

Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου Καβάλας, μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, Χρήστος Βίνης, κάνοντας εκτενή αναφορά στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου και στην αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει στην βόρεια Ελλάδα.

Δήλωση Δημάρχου Καβάλας

“Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Καβάλα, αλλά και για όλη την Ελλάδα επιτέλους είναι πραγματικότητα. Το επιτέλους δεν το λέω ειρωνικά, το λέω με ενθουσιασμό, διότι εδώ και τριάντα χρόνια ακούμε για σιδηροδρομική σύνδεση, την οποία ποτέ δεν είδαμε. Από την πληροφόρηση που έχουμε, το έργο έχει ήδη χρηματοδοτηθεί. Οι μελέτες από τη Νέα Καρβάλη μέχρι τους Τοξότες είναι έτοιμες και το δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Καταλαβαίνετε ότι η αναβάθμιση του λιμανιού “Φίλιππος Β'”, μόνον οφέλη έχει για την περιοχή μας”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες, Αλέξης Πολίτης (Καβάλας), Αρχέλαος Γρανάς (Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων) Κώστας Αντωνιάδης (Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας) και Μιχάλης Αμοιρίδης (Υποδομών), οι Δήμαρχοι Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, και Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, ο υποψήφιος Δημαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος και εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας- Όλοι οι υποψήφιοι
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με την Αμερικανίδα βοηθό Υπουργό Άμυνας επί θεμάτων Διεθνούς Ασφαλείας Δρ Σελέστ Ουάλλαντερ