Την Τρίτη 27/06/2023 τις πρωινές ώρες, στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην Καβάλα, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασικής υποστήριξης της ζωής (B.L.S.), στα πλαίσια της πρόληψης αλλά και της διαρκούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων του Κέντρου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από εκπαιδευτές διασώστες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Καβάλας, κατόπιν αιτήματος του Π.Π.Π.Κ. του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ. και συμμετείχαν 17 υπάλληλοι, από το Π.Π.Π.Κ., το Π.Χ.Π. Καβάλας και την Κεντρική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν σε θέματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, καθώς επίσης σε δεξιότητες αντιμετώπισης πνιγμονής, στη θέση ασφαλείας και γενικότερα στις Πρώτες Βοήθειες, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού στους φιλοξενούμενους και στους χρήστες των υπηρεσιών των Παραρτημάτων του Κέντρου.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. ευχαριστούν θερμά τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ Καβάλας για την αγαστή συνεργασία και ανταπόκριση στο αίτημά μας για το πολύ σημαντικό θέμα της εκπαίδευσης στην παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και τους εκπαιδευτές διασώστες από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καβάλας, τους κους Ιωάννη Μαρκάκη, Κωνσταντίνο Μπόμπολα και Θεόδωρο Περίτσαλη.

ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

“ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ,ΜΑΘΕ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ”…

Προηγούμενο άρθροΑμαξίδιο αγοράστηκε μετά από τη συλλογή καπακιών από πλαστικά μπουκάλια , από τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης
Επόμενο άρθροΤροχαίο με έναν νεκρό στον Έβρο: Διακινητής μεταναστών ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου – Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο