Περισσότερα από 100 άτομα παραβρέθηκαν στην Εκπαιδευτική περιβαλλοντική εκδρομή στην περιοχή Κρυονεράκια στο Ζυγός Καβάλας που συνδιοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Θωμά και ο Φυσιολατρικος Σύλλογος Δήμου Παγγαίου PLANET , στα πλαίσια συνεργασίας σχολείου- οικογένειας και της θεματικής προσέγγισης ” Φθινόπωρο- Γνωρίζω το περιβάλλον μου”.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του φυσιολατρικού συλλόγου “planet ” κ. Χρήστο Παλλικαρά για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής, φέρνοντάς μας σε επαφή με τον πρόεδρο του φυσιολατρικού συλλόγου του χωριού Ζυγός κ. Σπύρο και τον διακεκριμένο καθηγητή δασοπονίας κ. Ραπτογιάννη ,για τις χρήσιμες πληροφορίες που έδωσε σε μικρούς και μεγάλους για την ιστορία του δάσους,την χλωριδα και την πανίδα του.
Ο κ. Ραπτογιάννης έμαθε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα δέντρα του δάσους με τις ονομασίες τους, εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να υπολογίσουμε την ηλικία των δέντρων και του γηραιότερου πλάτανου της περιοχής αυτής.

Τα παιδιά στη συνέχεια μαζεύοντας υλικά της φύσης και κυρίως φύλλα έφτιαξαν το δικό τους κάδρο και ζωγράφισαν στη φύση. Ακολούθησε πεζοπορία στο δάσος όπου μικροί και μεγάλοι περπατήσανε δύο χιλιόμετρα βρίσκοντας στο δρόμο αλλεπάλληλα στοιχεία με ρητά και αινίγματα που ο τελικός προορισμός ήταν να βρούνε τον κρυμμένο θησαυρό.

Και φυσικά ο θησαυρός δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αγάπη και η επαφή με τη φύση, καθώς και η συμμετοχή σε φυσιολατρικές δράσεις, όπου προάγεται η φιλία και η συνεργασία μεταξύ των παιδιών!
Οι δράσεις του συλλόγου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και τις επόμενες ημέρες

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο για το πιάνο
Επόμενο άρθροΑντιδράσεις Ομοσπονδίας κυνηγών στον Έβρο για την απαγόρευση του κυνηγιού