Ο βόρειος τομέας Αθηνών βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις περιοχές της χώρας όπου έχουν καταγραφεί τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής, έως τώρα, στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή στον βόρειο τομέα Αθηνών ανέρχεται στο 48,13%. Υψηλή συμμετοχή καταγράφεται, επίσης, στη Β’ Θεσσαλονίκης και την Ανατολική Αττική.

Τα Viral των εκλογών: Το γαϊδουράκι, οι νεόνυμφοι, τα κόλλυβα και το χαμένο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Στον αντίποδα, χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές καταγράφονται στη Φλώρινα, την Κεφαλονιά, την Ευρυτανία, τη Λακωνία και τον Έβρο. Στη Ροδόπη η συμμετοχή φτάνει στο 36,9%.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες έως τις 16:30 έφτασε στο 40,77%. Την ίδια ώρα στις εκλογές του Μαΐου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 48,76%, δηλαδή η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά περίπου 8%.

Εκλογές 2023: Το ερωτηματολόγιο του exit poll
Όπως προκύπτει από ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων από το 88% των εκλογικών τμημάτων, σχεδόν 2,5 ώρες πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας είχαν ψηφίσει 3.564.116 εκλογείς.

Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε επίσης ότι περί τις 20:30 θα υπάρχει ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ποσοστά και αριθμό εδρών των κομμάτων και ποιοι συνδυασμοί θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Προηγούμενο άρθροΑυτοδυναμία Μητσοτάκη, απώλειες ΣΥΡΙΖΑ, σοκ με τους Σπαρτιάτες – Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή
Επόμενο άρθροΗ πρώτη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία