Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε την Α’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου (Master Plan) για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου.

Μετά από ένα διάστημα 3 εβδομάδων, απαραίτητων για την επεξεργασία των κειμένων και τη σελιδοποίηση της μελέτης, έχουμε τη χαρά να τη διαβιβάσουμε στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., στους Δήμους της Π.Ε. Έβρου, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και να την αναρτήσουμε δημόσια στην ιστοσελίδα παρακολούθησης του προγράμματος ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η τροποποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2021–2027», το οποίο θα συμπεριλάβει τη νέα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) για τον Έβρο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή.

Αμέσως μετά την έκδοση της πρόσκλησης θα ξεκινήσει η Β΄ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου, όπως φαίνεται και στο παρακάτω χρονοδιάγραμμα, καθώς και η Β΄ Φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεσμούς και τους πολίτες του Έβρου, για την ποιότητα της συνεργασίας και της διαβούλευσης.

Σταύρος Μπένος

Πρόεδρος Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ
Μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση
του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο

Προηγούμενο άρθροΈρχεται νομοθετική ρύθμιση που μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS – Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης
Επόμενο άρθροΦωτιά εκδηλώθηκε στο γυάλινο κτίριο του παλιού κάτω Νοσοκομείου στην Καβάλα