Νέος δημοτικός σύμβουλος μετά από κλήρωση ο κ. Τσεκμέζογλου Σωτήρης που έκανε σχετικές δηλώσεις.
Όπως ανέφερε “Αρχές του χρόνου κάναμε μια κουβέντα με τον νυν Δήμαρχο Θεόδωρο Μουριάδη ώστε να πλαισιώσω την παράταξη του νυν Δήμου Καβάλας. Ήμουν θετικός ήδη όσον αφορά το πρόσωπο του και το έργο που έχει κάνει.
Πολλά έργα ενταγμένα σε προγράμματα ύψους 185 εκ ευρώ προς υλοποίηση άρα το στοίχημα της 5ετίας είναι να γίνουν τα έργα αυτά.
Εμένα αυτό που με οδήγησε να κατέβω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μια και από τα κοινά ασχολούμαι μια και είμαι στη διοίκηση του ΤΕΕ από το 2009 ήταν και είναι ότι εμένα δεν μου αρέσει να κρίνω χωρίς να είμαι εγώ από μέσα.
Δηλαδή το να λες ότι αυτοί δεν τα κάνουν καλά είναι συνέχεια θέμα κριτικής και την ίδια ώρα αν εσύ δεν έχεις προσπαθήσει να κάνεις κάτι για αυτό, τότε αυτό δεν μου ταιριάζει. Άρα πιστεύω ότι οι ενεργοί πολίτες της πόλης πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.
Θέλω τα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο μας και αυτό είναι σημαντικό. Έτσι έκανα και την προεκλογική μου προσπάθεια ενώ το κλίμα ήταν πολύ καλό. Μου άρεσε και ήρθα σε επαφή με πολύ κόσμο. Συζητήσαμε κοινά προβλήματα, τα θέματα της πόλης και ευτυχώς και σε όλες τις παρατάξεις μια και ήμασταν πολλοί υποψήφιοι, είχαμε φίλους και όλοι δουλέψαμε καλά”.

ΠΕΡΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΎ
Αναφορικά με τον λαϊκισμό που δέχθηκε ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι “Πάντα υπάρχουν φαινόμενα σε κάθε εκλογική διαδικασία. Εδώ αυτά τα συναντάμε και στο ΤΕΕ και εύκολα δεν θα έλεγα τίποτε. Καμία εκλογική διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι αν υποτιμήσεις τον αντίπαλο σου τότε θα χάσεις.
Και φτάσαμε στο αποτέλεσμα και εγώ με τον κ. Πεφάνη που έχουμε από 532 σταυρούς καταλαμβάνουμε την 19η και 20η θέση στην κατάταξη των υποψηφίων του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Στην αρχή όταν λέγαμε για 18 έδρες στη Δ.Ε. Καβάλας το αφήσαμε γιατί ήμασταν εκτός Δ.Σ. Αλλά η διαδικασία έπρεπε να γίνει. Όταν όμως μας είπαν για 19 θέσεις εκεί πλέον έπρεπε να δούμε ποιος θα είναι το πρόσωπο που θα έμπαινε στο Δ.Σ. Προφανώς όλοι θέλουμε να εκλεγούμε όταν μπαίνουμε υποψήφιοι αλλά αυτό είναι το δευτερεύον βέβαια μια και θέλαμε να βγει Δήμαρχος εκ νέου ο κ. Μουριάδης.
Από εκεί και μετά όταν έχουμε ισοψηφία μιλάμε για θέμα τύχης. Μπήκαμε με τον κ. Πεφάνη σε διαδικασία επανακαταμέτρησης και προέκυψαν τρία λάθη στον καθένα και εμείς απλά ισοψηφήσαμε. Και έτσι καταλήξαμε να έχουμε πάλι τους ίδιους σταυρούς.
Βέβαια τη διαδικασία έτσι και αλλιώς θα την κάναμε. 107 ισοψηφίες έπρεπε να κάνει το Πρωτοδικείο σε όλο τον νομό Καβάλας. Άρα ήμουν ο τυχερός θα έλεγα και θα είμαι δημοτικός σύμβουλος. Είμαι έτοιμος έτσι και αλλιώς και είμαι στη διάθεση του κ. Μουριάδη.
Απλά αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου και τότε οριστικά θα δούμε και την 19η έδρα οπότε δεν τελειώσαμε με τα γραφειοκρατικά.
Άρα τότε θα δούμε και έπειτα θα έχουμε και περίοδο ενστάσεων. Οπότε μέχρι να τελειώσουν όλες οι διαδικασίες είμαστε απλά επιφυλακτικοί.
Ένσταση για την κατανομή των εδρών δεν νομίζω να υπάρξει μια και μιλάμε για εκλογικό νόμο. Άρα μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ο κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει κάτι. Σήμερα δεν μπορούν να πουν τίποτε. Όλοι αναμένουν μάλλον μέχρι τις 10 Νοεμβρίου…. Και ενστάσεις να γίνουν αυτές πρέπει να εκδικασθούν μέχρι το τέλος του χρόνου μια και 2 Ιανουαρίου θα έχουμε το νέο Δ.Σ.».

Προηγούμενο άρθροΏρα Ελλάδας: Γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Τάσος Χαϊδαρίδης