Με ταχείς ρυθμούς για την αξιοποίηση της μεγάλης δωρεάς του 1 εκ. ευρώ από έναν ανώνυμο, κινείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας.

Ο πρόεδρός της Ξενοφών Κροκίδης σε δηλώσεις του παρουσίασε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά την αξιοποίηση του ποσού αυτού.

ΠΕΡΙ ΔΩΡΕΑΣ

”Πράγματι τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια δωρεά προς την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, από κάποιον ανώνυμο, πιθανόν συμπολίτη μας ή κάποιον που έχει σχέση με την Καβάλα, δεν το γνωρίζω. Υπάρχει όμως ένας Καβαλιώτης που είναι ο σύνδεσμός του. Έγινε λοιπόν αυτή η προσφορά και με απόφαση του Δ.Σ. την έχουμε αποδεχτεί και βρισκόμαστε σε έναν οργασμό σε πολλά μέτωπα, προκειμένου αυτή η δωρεά να πιάσει τόπο, δηλαδή να αποκαταστήσουμε το κτήριο της παλιάς Ορθοπεδικής Κλινικής και όχι μόνο, αλλά και το παλιό φυσικοθεραπευτήριο και το φαρμακείο, για να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για κάποιο σκοπό που δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη”, τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

”Στην παρούσα φάση ξεκινάμε από το μηδέν κι αυτό σημαίνει τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου. Συνεργαζόμαστε επίσης με ειδικό μηχανικό από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δούμε την κατάσταση του κτηρίου αναφορικά με τη στατικότητά του. Εμείς θα υπογράψουμε τις επόμενες ημέρες ένα συμφωνητικό με τη νομική μας σύμβουλο και τον εκπρόσωπο του δωρητή. Μας βοηθάνε επίσης οι υπηρεσίες του Δήμου και της Πολεοδομίας γιατί έχουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές χρήσης εκεί. Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας βρίσκεται σε συνεχή δράση, προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά αυτό το όραμά μας, να κάνουμε κάτι στην παλιά Ορθοπεδική Κλινική. Αυτό θα λειτουργήσει και σαν συγκοινωνούν δοχείο για το τι θα κάνουμε στη συνέχεια στο πρώην Σανατόριο, για το οποίο εκκρεμεί ακόμη η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία πιστεύουμε θα είναι με το μέρος μας. Είχε γίνει μια παράτυπη παράνομη προέκταση εκεί και θα την κατεδαφίσουμε για να μην πληρώνουμε πρόστιμα και να είμαστε καθαροί όσον αφορά την Πολεοδομία”, σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΆμεση η επέμβαση της ΔΕΥΑ Παγγαίου σε βλάβη της γεώτρησης Δωματίων
Επόμενο άρθροΕξόρμηση μελών του Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 στον Ταΰγετο