Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ καθώς ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ έρχονται και νέα εντάλματα σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό χθες, η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση.

Πρόκειται για δύο αδέρφια 40 και 48 ετών γνωστά στις Αρχές που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις όπως εκβιασμούς και ληστείες.

Το σκοτεινό παρελθόν των συλληφθέντων

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο ένας φέρεται να σχετιζόταν με ομάδα γνωστού νονού της νύχτας που δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021 για την οποία μάλιστα εκκρεμεί και άλλο ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος εκτός από την υπόθεση Καραϊβάζ, εμπλέκεται και στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, στο Γαλάτσι, έξω από γυμναστήριο, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2021, λίγους μήνες δηλαδή μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Για τη δολοφονία Κοντογιώργη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο.

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη με τον οποίο σχετιζόταν ο 40χρονος. Υπεύθυνος για τη δολοφονία, στις 15 Μαΐου 2021, θεωρείται ο Χ. Κοντογιώργης.

Μάλιστα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης και η εκτέλεση των δύο δολοφονιών (Καραϊβάζ και Κοντογιώργη) έχουν πολλά κοινά στοιχεία ενώ ακόμα και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες φέρεται να μοιάζει και στις δύο περιπτώσεις, αν δεν είναι το ίδιο.

Ο 40χρονος εμπλέκεται επίσης και σε δικογραφία για εκβιασμό το 2016, ενώ φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας του Γιώργου Μήτσου, του 38χρονου πρατηριούχου που δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022.

Όσον αφορά τον 48χρονο αδερφό του φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία στο παρελθόν. Ο ίδιος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Νίκαια εκεί όπου εδρεύει η εταιρεία καθαριότητας πολυκατοικιών που είναι στο όνομα της γυναίκας του. Το λευκό βαν που εντόπισε η αστυνομία στη δολοφονία Καραϊβάζ και πρόσδωσε τα δύο αδέρφια ανήκει στη συγκεκριμένη εταιρεία καθαριότητας.

Ο ρόλος των συλληφθέντων

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν χθες, τα δύο αδέρφια φέρεται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ωστόσο, με νεότερες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο ένας από τους δύο συλληφθέντες να έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στη δολοφονία. Μάλιστα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το ένα από τα δύο αδέλφια του συνελήφθησαν να είναι ο δολοφόνος του δημοσιογράφου.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Μετά από έρευνες μηνών, τη συλλογή και την ειδική συνδυαστική επεξεργασία οπτικού υλικού και άλλων δεδομένων από το προανακριτικό υλικό οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δύο συλληφθέντων

Ένα από τα καθοριστικά ευρήματα των ερευνών ήταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ», ο εντοπισμός ενός οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Όπως διαπιστώθηκε κοντά και σε παράλληλη κίνηση με το μηχανάκι (ένα σκούτερ Μπέβερλι) των δραστών εντοπίστηκε να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος κι άλλο ένα όχημα τύπου βαν.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο βαν ανήκει στην εταιρεία καθαρισμού της συζύγου ενός από τους συλληφθέντες.

Οι αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Η κοινή πορεία τους παρατηρήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα ενώ φαίνεται σε κάποιο «τυφλό» σημείο από κάμερες να υπάρχει μετεπιβίβαση ενός εκ των επιβατών της «Μπεβερλι» που συνέχισε μόνο με τον οδηγό της.

Προηγούμενο άρθροΟρκίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας ο Αχιλλέας Γερόπουλος
Επόμενο άρθροΞεκινά την Πρωτομαγιά η αντιπυρική περίοδος – Ισχυρές συστάσεις στους πολίτες από την Πυροσβεστικής