Σειρά μετακινήσεων γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας γίνεται σε γειτονικά Νοσοκομεία. Ο Διευθυντής της Παθολογικής κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε πως οι μετακινήσεις προκαλούν λειτουργικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι ένα πρόβλημα που συνεχίζεται και με αφορά προσωπικά και σαν διευθυντή της Παθολογικής κλινικής. Διότι ένα μέλος της κλινικής μας πηγαίνει εκ περιτροπής και καλύπτει για 15 μέρες το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Αντίστοιχα αυτό συμβαίνει σε καρδιολόγους που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο των Σερρών, συμβαίνει για τους αναισθησιολόγους που βοηθάνε γειτονικά νοσοκομεία και αυτό το γαϊτανάκι συνεχίζεται.

Προσωπικά σ` εμένα αλλά και αντίστοιχα κάθε διευθυντή και τμήμα δημιουργεί πρόβλημα, διότι μια κανονικότητα στην οποία θέλουμε να περάσουμε σε ό,τι αφορά τις εφημερίες και τις άδειες, δεν μπορούμε να το κάνουμε. Είναι κάτι το οποίο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στα τμήματα από τα οποία αποσπώνται οι γιατροί.

Φυσικά θα υπάρξει και λειτουργικό θέμα στο Νοσοκομείο της Καβάλας διότι όταν ένα γιατρός από τους λίγους που έχουμε σαν Β’ Παθολογική –είμαστε 4 μόνιμοι- φεύγει για 15 μέρες αυτό σημαίνει πως ό,τι του αναλογεί σε εφημερίες κλπ, το αναλαμβάνουν οι γιατροί που μένουμε πίσω. Φυσικά κι εγώ ως διευθυντής κάνω παραπάνω εφημερίες διότι δεν είναι δυνατόν μια κλινική, παρά τις όποιες κινητοποιήσεις γιατρών, να μην συνεχίσει να λειτουργεί το πρωί, σε επίπεδο τακτικών ιατρείων αλλά και σε εφημεριακό. Είναι κάτι που μας δυσκολεύει».

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΛΥΣΗ

Πρόσθεσε ότι «λύση δεν θα βρεθεί. Τα προβλήματα βαθαίνουν αντί να βελτιώνονται. Θα περιμένουμε. Είμαστε άνθρωποι της λογικής αλλά δεν βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον. Ιδίως στη δική μου ειδικότητα δεν υπάρχουν προοπτικές. Νέοι συνάδελφοι δεν ακολουθούν αυτήν την ειδικότητα, σε όλη τη Ελλάδα, άρα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κρατικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στην παθολογία που είναι από τις βασικές ειδικότητες».

Προηγούμενο άρθροΕξέλιξη έργου επέκτασης δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεων στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας
Επόμενο άρθροΔεν τίθεται θέμα ανησυχίας για το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου, σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας, Χρήστο Παπαδόπουλο