Το Τεχνικό Επιμελητήριο ΑΜ θα διοργανώσει μία εκδήλωση για τους μηχανικούς που συνέβαλαν στην αποκατάσταση των προσφύγων. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Σωτήρης Λαζαρίδης τόνισε πως η διάλεξη θα γίνει σήμερα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι ένα θέμα που προέκυψε μετά από μια ιδέα της συναδέλφου Σαπφούς Αγγελούδη. Με αφορμή την τελευταία εκδήλωση που έκανε ο Δήμος Καβάλας για την βράβευση του πάστορα Τζένινγκς και την τιμητική που έγινε στο Δημοτικό Κήπο, είπε ότι υπάρχουν Καβαλιώτες μηχανικοί που συνέβαλαν στην αποκατάσταση των προσφύγων της Μικρασίας. Ήταν κάτι που αγνοούσα και έπρεπε αυτήν την προφορά να τη δώσουμε, να την κοινωνήσουμε στο ευρύ κοινό της Καβάλας αλλά και στους συναδέλφους μηχανικούς για να δουν και να μάθουν ποιοι Καβαλιώτες μηχανικοί υποδέχθηκαν με την τέχνη και την επιστήμη τους, τους πρόσφυγες.

Νομίζω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που θα δώσει η κ. Αγγελούδη η οποία είναι καθ’ όλα άξια συνάδελφος και έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με την ιστορία του τόπου και κυρίως με ό,τι έχει να κάνει με την επιστήμη των μηχανικών. Θα θέλαμε να την παρακολουθήσει το ευρύ κοινό αλλά και οι συνάδελφοι μηχανικοί. Θέλουμε να έχουμε μια προσέλευση αντάξια της διάλεξης που θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) στη Μεγάλη Λέσχη στις 8μμ.

Είναι κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη».

Προηγούμενο άρθρο“Γεμίζει, βουλιάζει από κόσμο η παραλιακή του Δήμου Παγγαίου” δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Ελευθερών Χρήστος Πριονίδης
Επόμενο άρθροΜεγάλες προσδοκίες από τον εμπορικό κόσμο της Καβάλας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο