Εδώ και λίγες ημέρες το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» βρίσκεται στην 20αδα των αερολιμένων στην Ελλάδα, που έχει πλέον τη δυνατότητα να ανεφοδιάζει αεροσκάφη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και απαιτήσεων.

Αυτό συμπεραίνεται από τις δηλώσεις του Αερολιμενάρχη, Στέλιου Ζαντανίδη, στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και προκύπτει από την έναρξη του ανεφοδιασμού καυσίμων σε μεγάλα αεροσκάφη εμπορικών πτήσεων αλλά και μικρών

Όπως είναι γνωστό εδώ και 9 μήνες στον αερολιμένα «Δημόκριτος» υπάρχουν πιστοποιημένες δεξαμενές που διαθέτουν το αεροπορικό καύσιμο JET A-1 διεθνώς γνωστό και προτιμητέο.

«Το πέτυχαμε αργά αλλά έγινε αν και στο ενδιάμεσο η περιοχή έχει χάσει σε πτήσεις τσάρτερ, θέσεις επιβατών και φθηνότερα εισιτήρια από την έλλειψη αυτή , σχολίασε ο κ Ζαντανιδης προσθέτοντας ότι τα οφέλη πλέον θα είναι πολλαπλά»

Τελευταία όπως επισήμανε επικρατεί το φαινόμενο να μας επιλέγουν αεροσκάφη των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως .

Ένα από αυτά είναι και το Boeing 747 400 με διπλάσιο μήκος από τα Airbus που έρχονται στην περιοχή και βάρος που φθάνει τους 400 τόνους. Το αεροσκάφος αυτό καταλαμβάνει την μισή πίστα του αεροδρομίου .

Πρόκειται για σκάφη που έχουν χωρητικότητα μέχρι και 160 τόνους την φορά, ενώ με την ανάλογη προετοιμασία ο αριθμός των αεροσκαφών που θα μπορούσαν να ανεφοδιαστούν είναι απεριόριστος.

Το «Δημόκριτος» μπήκε πλέον στον χάρτη των αερολιμένων παγκοσμίως που μπορούν να διαθέσουν καύσιμο είτε σε αεροσκάφη που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη είτε που διέρχονται στον εναέριο χώρο μας και σ αυτό συντελεί και το γεγονός ότι λειτουργεί επιπλέον ώρες ώστε να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη .

«Εάν θέλουμε να λαμβάνουνε τα οφέλη ενός καλού αεροδρομίου πρέπει να αναβαθμισθούμε τόσο επιχειρησιακά, όσο σε εξοπλισμό και προσωπικό σχολίασε ο κ Αερολιμενάρχης , επισημαίνοντας ότι η κυρία πρόβλεψη εστιάζεται στην στελέχωση με επιπλέον προσωπικό.

EΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Με το «βλέμμα» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Τι θα πει ο Κασσελάκης μετά τις κινήσεις των «11»
Επόμενο άρθροΣε ένα θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο φαίνεται πως θα μετατραπεί τα επόμενα Χριστούγεννα ο παραδοσιακός οικισμός του Ακοντισματος στη Νέα Καρβάλη