Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την δημοσκόπηση της PRORATA S.A όσον αφορά στην δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών αλλά και των στελεχών της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δημοσκόπηση ήταν πανελλαδική κάλυψης σε δείγμα 2047 ατόμων κατά το διάστημα 11-14 Ιουλίου 2022.

Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά o δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 44% να δηλώνει πως σίγουρα ή μάλλον τον συμπαθεί ως πρόσωπο. 

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, με 37% θετικές εντυπώσεις, ποσοστό αυξημένο κατά 3% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της PRORATA.

Τρίτος στη σχετική λίστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, συγκεντρώνοντας στον δείκτη συμπάθειας ποσοστό 32%, έχοντας όμως το μικρότερο ποσοστό αντιπάθειας (48%).

Ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με ποσοστό 29%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20% και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπάθειας (81%) και αναμενόμενα το μικρότερο ποσοστό συμπάθειας (10%).

Δημοφιλία υπουργών

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 65%. Ο μεν, υπουργός Εξωτερικών καταγράφει, ωστόσο, μείωση των ποσοστών της δημοφιλίας του (-4%), ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αύξηση (+5%). Ως τρίτος πιο δημοφιλής στον γενικό πληθυσμό υπουργός της κυβέρνησης ανιχνεύεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το ποσοστό συμπάθειας προς το πρόσωπο του να καταγράφεται στο 46%, ενώ ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας (39%), ο Βασίλης Κικίλιας (39%), ο Κωστής Χατζηδάκης (37%) και ο Παναγιώτης Πικραμμένος (36%).

Τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό πρόσωπα της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο Ανδρέας Ξανθός με 51% και η Έφη Αχτσιόγλου με 49% και αύξηση 6% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της εταιρείας. Ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (48%), ο Γιάννης Δραγασάκης (40%), ο Νάσος Ηλιόπουλος (39%), ο Αλέξης Χαρίτσης (36%), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (33%) και ο Κώστας Ζαχαριάδης (33%).

Μεταξύ των ψηφοφόρων που βρίσκονται στο κάδρο της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας, ως οι πιο δημοφιλείς καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με 96% και 95% αντίστοιχα θετικές εντυπώσεις. Αντίστοιχα, μεταξύ όσων αισθάνονται εγγύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πιο δημοφιλή πρόσωπα είναι η Έφη Αχτσιόγλου (97%) και ο Νάσος Ηλιόπουλος (94%).

Τέλος, μεταξύ των δυνητικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το πιο συμπαθητικό πρόσωπο της κυβέρνησης καταγράφεται ο Νίκος Δένδιας (44% θετικές εντυπώσεις), ενώ μεταξύ των δυνητικών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ως το πιο συμπαθητικό πρόσωπο της σκιώδους κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγράφεται ο Ανδρέας Ξανθός (42% θετικές εντυπώσεις).

Προηγούμενο άρθροΕπιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αρχίζει σήμερα (22/7) η υποβολή ενστάσεων -Τα 3 “μυστικά
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου της Λέλας Γράσου “Υπόσχεση” – Έκθεση Ζωγραφικής