Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με προβάδισμα 17,7 μονάδων καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα ευρωεκλογές, ποιο από τα κόμματα μάλλον θα ψηφίζατε», η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 31,8%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,1% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13%. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 9,4%, ενώ ακολουθούν ενώ ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, Νέα Αριστερά με 4%, Νίκη με 3,5% και Σπαρτιάτες με 3,3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.

Παράλληλα, στην ερώτηση «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 33,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 14,4%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5%, η Ελληνική Λύση 10,6%, το ΚΚΕ 9%, η Νέα Αριστερά 4,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 4%, η Νίκη 3,5% και οι Σπαρτιάτες 2,8%.

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης, το 7% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο, το 22% δήλωσε αρκετά ικανοποιημένο , το 30% λίγο ικανοποιημένο και το 41% καθόλου.

Σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο, το 10% αρκετά ικανοποιημένο, το 22% λίγο ικανοποιημένο και το 63% καθόλου.

Όσον αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, η ακρίβεια προηγείται με ποσοστό 64%, με την εγκληματικότητα και την υγεία να ακολουθούν με 26%, ενώ ακολουθεί η παιδεία/σχολεία με 19%, και με 18% οι χαμηλοί μισοί και οι συνθήκες εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ
Επόμενο άρθροΕκδήλωση Μνήμης για το «ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ» των Θρακών στο Διδυμότειχο