Με νέο δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Milliyet κάνει λόγο για «κομβόι προσφύγων» που ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την Τουρκία για τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται η ομάδα δημιουργήθηκε στο Telegram και πλέον μετέχουν 70.000 άτομα κυρίως από την Συρία.

«Ενώ η σταδιακή αύξηση των προσφύγων, στην Τουρκία και η εξάπλωσή τους στη χώρα ήταν αντικείμενο συζήτησης, υποστηρίχθηκε ότι μια ομάδα αιτούντων άσυλο, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Σύροι, σχεδίαζε μια νηοπομπή για να φτάσει στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σχέδια και οι προετοιμασίες για τη συγκρότηση της εν λόγω ομάδας πραγματοποιήθηκαν σε εικονικό περιβάλλον μέσω καναλιού που φέρεται να ιδρύθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα και ακολούθησαν περίπου 70.000 άτομα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Καταγράφεται επίσης ότι οι διοργανωτές του σχεδίου κάλεσαν τους πρόσφυγες να έχουν μαζί τους υπνόσακους, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες και κουτιά πρώτων βοηθειών» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι η εν λόγω ομάδα θα χωριστεί σε ομάδες των 50 ατόμων και η καθεμία θα διευθύνεται από έναν επόπτη. Στο μήνυμα που μοιράστηκε μάνατζερ του εν λόγω καναλιού Telegram, αξιοσημείωτη ήταν και η δήλωση «Είμαστε 10 χρόνια στην Τουρκία, είμαστε προστατευμένοι… Αλλά οι δυτικές χώρες θα πρέπει να μοιραστούν αυτό το βάρος».

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στο κέντρο της Καβάλας λόγω…οπτικών ινών
Επόμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Έτσι θα υπολογίσετε τα ποσά που θα λάβετε—Αναλυτικά παραδείγματα