Δεν τίθεται θέμα ανησυχίας για το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου όπως δηλώνει ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος σημειώνει ότι με την σωστή λήψη φαρμάκων δεν υπάρχει πρόβλημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν είναι ένα άγνωστο μικρόβιο. Είναι ένα μικρόβιο που λίγο- πολύ το έχουμε κολλήσει όλοι μας κι έχουμε κάνει πυρετό. Απλώς αυτό που παρατηρείται τώρα είναι ότι έχουμε αυξημένη συχνότητα σε σχέση με τα περασμένα χρόνια όσον αφορά τις πιο βαριές λοιμώξεις από τον στρεπτόκοκκο ο οποίος στην συντριπτική πλειοψηφία κάνει έναν πυρετό με αμυγδαλίτιδα που με μια αντιβίωση τελειώνει. Είχαμε και κάποια περιστατικά θανάτου που κι αυτά είναι περισσότερα από όσα αναμέναμε.

Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος να εξηγήσουμε. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα μικρόβιο που με έγκαιρη θεραπεία, τη γνωστή πενικιλίνη, τελειώνει το θέμα. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι ότι, όπως τα άλλα μικρόβια, μεταδίδεται με τα σταγονίδια και τη στενή επαφή. Συνεπώς θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Να πλένουμε τα χέρια μας, να αερίζουμε τους κλειστούς χώρους με συγχρωτισμό και κάποιοι πιο ευάλωτοι στον στρεπτόκοκκο, όπως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, να αποφεύγουν το συγχρωτισμό και να φοράνε μάσκα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Είπε επίσης για τον κορωνοϊό ότι «παρελθόν δεν θα αποτελέσει αφού με τη εξάπλωση που είχε έγινε ενδημικός, άρα δεν θα φύγει. Θα κάνει ήπιες λοιμώξεις και θα το περνάμε σαν μια απλή ίωση, αλλά σε κάποιους όπως συμβαίνει με τη γρίπη, θα κάνει βαριές λοιμώξεις και μπορεί να επιφέρει θάνατο. Γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν τα ευάλωτα άτομα. Να κάνουν τα τεστ και να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για να αποφύγουν τα χειρότερα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουν, φορώντας μάσκα σε κλειστούς χώρους. Σίγουρα δεν έχει σχέση ο κορωνοϊός σήμερα με αυτά που αντιμετωπίζαμε το 2020 αλλά δυνητικά σε κάποιους ευάλωτους οργανισμούς μπορεί να είναι επικίνδυνος».

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτύρονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας για τις συνεχείς εκ περιτροπής μετακινήσεις τους στα γειτονικά νοσοκομεία
Επόμενο άρθροΓύρω στα 2000 βαρέλια είναι η ημερήσια παραγωγή της Energean στον Πρίνο