2024

Οι αγρότες των Αντιφιλίππων διαμαρτύρονται για την ζημία που υπέστησαν από την πτώση του σκάφους Αντόνοφ στα χωράφια τους όπως δηλώνει ο πρόεδρος τους κ. Στέλιος Μακρίδης.

Όπως ανέφερε “Πέρασαν δύο χρόνια από την πτώση του αεροσκάφους της Ουκρανίας το οποίο ως γνωστό είχε καταπέσει στο αγρόκτημα των Αντιφιλίππων. Μια περιοχή 800 στρεμμάτων περίπου έπαθε μεγάλη ζημιά. Αυτά όλα τα κτήματα παραμένουν αιωρούμενα και καμία αποζημίωση δεν έχουμε πάρει.

Εμείς σαν αγρότες δεν μπορούμε να απευθυνθούμε στην ουκρανική εταιρεία, δεν έχουμε και τα μέσα να ασχοληθούμε, άρα υπεύθυνο είναι το ελληνικό κράτος.

Έτσι και αλλιώς το ελληνικό κράτος δέσμευσε την περιοχή μετά την πτώση του αεροσκάφους. Δεν την δέσμευσε η Ουκρανία. Εμείς κάναμε κάποιες ενέργειες και μέσω του Δήμου Παγγαίου και του Δημάρχου Φίλιππα Αναστασιάδη, αποστείλαμε ήδη επιστολές και δεχθήκαμε υποσχέσεις.

Ανέλαβαν κάποιοι βουλευτές μας να τελειώσει η δουλειά. Και αυτοί πήραν υποσχέσεις και εκεί μείναμε τελικά”.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο ίδιος θύμισε ότι «αυτό που αποφασίσθηκε είναι την ημέρα των εκλογών θα κάνουμε αποχή. Δεν θα ψηφίσουμε τελικά. Βέβαια εμείς βγάλαμε την ανακοίνωση και έχουμε ήδη επαφές με τους Βουλευτές αλλά απλά αναμένουμε που θα μας οδηγήσει όλο αυτό. Θέλουμε πράξεις γιατί τα λόγια τα παίρνει ο άνεμος. Έτσι απλά:!

Η έκταση έχει αποδεσμευτεί βέβαια. Στην αρχή όμως είχαμε περί τα 800 στρέμματα δεσμευμένα από τον ελληνικό στρατό για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και μετά άρχισαν να αποδεσμεύουν τα κτήματα σταδιακά βέβαια μέχρι που έμειναν 70 στρέμματα δεσμευμένα ακριβώς εκεί που έπεσε το αεροπλάνο. Εξάλλου το αεροσκάφος είχε πέσει επάνω στο αρδευτικό δίκτυο και δεν μπορούσαμε να το αντικαταστήσουμε μια και ήταν εκεί το αεροσκάφος και πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος για να γίνουν οι εργασίες. Οπότε μιλάμε για μια μεγάλη ζημιά και δικής μας και της ΔΕΥΑΠ και για αυτό ζητάμε άμεση παρέμβαση».

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση Marc: Στο 33% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, στις 16,4 η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΣάββας Αργυράκης: Το ακτινίδιο δεν είναι μόνο το νούμερο 1 προϊόν γιατί την περιοχή μας, αλλά τείνει να γίνει και εθνικό προϊόν