Με ανάρτηση του στο Facebook ο εκπαιδευτικός Γιώργος Τσομπανόπουλος αναφέρει ένα περιστατικό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη σε σχολική μονάδα του Δήμου Νέστου.

Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά.

Ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης. Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται κι οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε.

Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί. Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ.

Είδα ν’ αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας κι από ένα δώρο γι αυτές ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό. Δεν ξέρω για σας, για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…

Προηγούμενο άρθροΓια ακόμη μία φορά ο Δήμος Παγγαίου έδειξε το ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο- Αποστολή βοήθειας σε Τουρκία και Συρία
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ εμπλουτίζεται με έμπειρους και νέους υποψηφίους