Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο που αποτυπώνει μέρα-μέρα την καταστροφική επέλαση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Έβρο και συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη.

Το βίντεο παρέχει δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημοσιεύτηκε από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο, ενώ η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 19.08.2023, συνεχίζει να καίει μέχρι και σήμερα, έχοντας ενεργές εστίες περιμετρικά των καμένων εκτάσεων.

Έτσι, παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες 29.08.2023. Συνεχίζοντας να καίει για 12η μέρα, η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 812.600 στρέμματα (έως την 29.08.2023, 12:03 τοπική ώρα). Από τη συνολική καμένη έκταση των 812.600 στρεμμάτων, τα περίπου 650.000 στρέμματα κάηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θάσου: Ενημερωτικό Σημείωμα – Οικονομική Απάτη
Επόμενο άρθρο“Χρειάζεται ενεργή προσπάθεια για την φύλαξη του Δάσους της Παναγούδας” δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Απόστολος Λικουρίνος