”Για πρώτη φορά καταφέραμε να συγκεντρωθούμε και να συνεννοηθούμε σε έναν χώρο για να βάλουμε κάτω προβλήματα και νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό”.
Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος, μ’ αφορμή τη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο Γ.Ν.Κ., με όλους τους προέδρους των νοσοκομειακών γιατρών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην Καβάλα.
ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ
”Όσον αφορά την επόμενη μέρα το πρώτο και βασικότερο είναι ότι όλες οι ενώσεις γιατρών αποκτούν ένα κοινό βηματισμό, τα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα κινούνται πλέον σαν ένας φορέας. Δεν υπάρχουν προβλήματα Δράμας, Καβάλας κλπ. Ξεχωριστά. Ό,τι πρόβλημα έχει ένα νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι επηρεάζει όλη την Περιφέρεια και για αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Επί του πρακτέου το κυριότερο που ζητάμε είναι ότι θα πρέπει όλη η Περιφέρεια και οι δημόσιες δομές της όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας να περάσουν στο καθεστώς του άγονου, όσον αφορά τα νοσοκομεία”, ανέφερε σχετικά ο κ. Τεπελόπουλος.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
”’Θα πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί πάρα πολύ, ώστε ο γιατρός που θα έρθει στο νοσοκομείο να έχει οικονομικό κίνητρο. Όταν ένα νοσοκομείο έχει τον κόσμο για τον οποίο σχεδιάστηκε μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά… ‘Μόνο έτσι θα δοθούν επιπλέον κίνητρα για γιατρούς για να έρθουν στα νοσοκομεία αυτά. Πολλές φορές προκηρύσσονται θέσεις, οι οποίες δεν πληρούνται. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους, ώστε σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον και Περιφέρειας να μπορέσουμε να σπρώξουμε λίγο την κατάσταση προς το να γίνει πιο ελκυστικό το Ε.Σ.Υ. και τα δικά μας νοσοκομεία. Όσον αφορά το μισθολογικό φτάσαμε σε ένα σημείο στα χαμηλότερα επίπεδα μισθοδοσίας. Όταν η εφημερία κοστίζει 3 ευρώ την ώρα από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι έξω από κάθε κουβέντα λογικής. Κανένας γιατρός δεν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία να ενταχθεί στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί πάρα πολύ, ώστε ο γιατρός που θα έρθει στο νοσοκομείο να έχει οικονομικό κίνητρο. Όταν ένα νοσοκομείο έχει τον κόσμο για τον οποίο σχεδιάστηκε μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά”, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Τεπελόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΠολύχρωμη ιστορία στο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερών Καβάλας
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Ο προσφυγικός Ελληνισμός επιτέλους βρήκε τη στέγη του