Τον Οκτώβριο του 1993 ξεκινάει μια πορεία ζωής για μένα, μια πορεία για την οποία είμαι ευγνώμων και περήφανος.
Έχοντας ήδη διατελέσει μέχρι τότε Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας και Νομάρχης Φθιώτιδας, τον Οκτώβριο του 1993 εκλέγομαι για πρώτη φορά Βουλευτής. Τριάντα χρόνια μετά κι έχοντας διατελέσει Βουλευτής, Υπουργός, Αντιπρόεδρος της Βουλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Πρόεδρος των μεγαλύτερων επιτροπών της Βουλής, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ, μέγας Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πολλά άλλα… κοιτάζω πίσω και συνειδητοποιώ όσα στην ξέφρενη αυτή πορεία των 30 χρόνων δεν είχα συνειδητοποιήσει.

Δεν φανταζόμουν αυτή τη διαδρομή, αλλά γι αυτή τη διαδρομή και μέσα από αυτήν αγωνίστηκα, προσπάθησα, χαμογέλασα και έκλαψα. Γι αυτή τη διαδρομή ευχαριστώ κάθε μέρα την Παναγία, την ζωή και τους πολίτες του Νομού Καβαλας.

Δεν θέλω να πω τι έκανα -θα έρθει αυτή η ώρα- θέλω να ζητήσω συγγνώμη γι αυτά που δεν έκανα για τον τόπο μου.
Θα είμαι πάντα ευγνώμων στους Προέδρους και Πρωθυπουργούς, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την απόφασή του να με ορίσει Νομάρχη Φθιώτιδας και να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του Νομού Καβάλας το ‘93, στον Μιλτιάδη Εβερτ που με όρισε ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στον Κώστα Καραμανλή που με έκανε Υπουργό, στον Αντώνη Σαμαρά που μου εμπιστεύθηκε την Αντιπροεδρία της Βουλής και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδωσε την τιμητική και νευραλγική θέση του Συμβούλου του.

Τριάντα χρόνια μετά τίποτα δεν είναι ίδιο και τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαχρονική αγωνία μου να προσφέρω στον τόπο μου.
Το 2023 κλείνουν λοιπόν 30 χρόνια από την εκείνη την αρχή. Τίποτα δεν τελειώνει όμως. Μία νέα χρονιά ξεκινάει με την ευχή την υποδεχθούμε τώρα και να την αποχαιρετήσουμε μετά από 12 μήνες όλοι υγιείς, ευτυχισμένοι και δημιουργικοί στην αγκαλιά των αγαπημένων μας.

Καλή χρονιά, με φως! Έχουμε ανάγκη από φως κι αγάπη!

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η 7η Γιορτή Παιδείας και Επιστημών του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΚαλή Χρονιά- Χρόνια Πολλά