Στην Ελευθερούπολη γιόρτασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου την παραμονή της γιορτής του Αγίου Μηνά. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καλλινικίδης σημείωσε πως η γιορτή αυτή γίνεται από το 1980.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κάθε χρόνο τέτοια εποχή παραμονή του Αγίου Μηνά γιορτάζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Πίσω από τον Άγιο Νεκτάριο υπάρχει ένας ωραίος χώρος που φέτος κάναμε ανακαίνιση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μποσμπότη και την κ. Αμπατζίδου και τον κ. δήμαρχο κ. Αναστασιάδη. Τώρα ψήνουν, βράζουν, περνάνε, είναι κάποιοι πιστοί γυρνάνε από τα μαντριά, δίνει ο καθένας ό,τι ζώο θέλει, τα καθαρίζουν. Σήμερα τα βράζουν από τις 5 το πρωί και κατά τις 11-12 έρχονται οι γυναίκες τα βάζουν σε σακουλάκια, το βράδυ μετά την περιφορά που γίνεται εδώ στην Ελευθερούπολη και παίρνουν το λεγόμενο κουρμπάνι. Αυτό γίνεται περίπου από το 1980, το ξεκίνησε ο παπάς της εποχής και το κρατάμε. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και αύριο. (σ.σ. σήμερα). Θα έχει λειτουργία κανονικά».

ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ
Πρόσθεσε ότι «βγήκαν τώρα πολλά έργα για τον Δήμο Παγγαίου, ξεκίνησαν τα πεζοδρόμια. Ξεκινάει σύντομα η ανακαίνιση της Λέσχης. Μισθώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, μπήκε σε πρόγραμμα, οι μελέτες υπήρχαν και ξεκινάμε σύντομα. Θα μπει ο εργολάβος να δουλέψει σε 10-15 μέρες. Ο χώρος θα μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο.
Τα πεζοδρόμια ξεκινάνε, η πλατεία του Αγίου Νικολάου θα ξεκινήσει σύντομα, οπότε τώρα είναι τα πολλά έργα. Άργησαν λόγω κορωνοϊού και πήγαν λίγο πίσω. Τώρα ξεκινάνε όλα μαζί. Το λιμάνι στην Ηρακλείτσα ξεκίνησε ήδη και γίνεται ανάπλαση».

Προηγούμενο άρθροΠάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Παίρνει θέση η Αχτσιόγλου
Επόμενο άρθροΗ χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Καβαλιώτη-Φωτογραφίες