Συνεδρίασε την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας και ασχολήθηκε και με τα πρόστιμα για την χρήση μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε ότι συμβαδίζουν με την κείμενη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε Οικονομική Επιτροπή της Τρίτη με διάφορα θέματα αρκετά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα το Σχέδιο Προσδιορισμού Χρηματικών προστίμων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την κατάρτιση των όρων για την εκμίσθωση στεγάστρων των στάσεων των αστικών λεωφορείων και την έγκριση διαφόρων πρακτικών από διαγωνισμούς, την έγκριση γενόμενων δαπανών πληρεξούσιων από την πάγια προκαταβολή και αφορούν τις κοινότητες και τις δαπάνες που έχουν, καθώς και την έκδοση διοργάνωσης του Δήμου Καβάλας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις».

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Για τη μουσική για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προσδιόρισε ότι «υπήρχε απόφαση, η 527/2019, και υπήρχε έγκριση σχεδίου κανονισμού χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Απλώς στο άρθρο 11 της απόφασης γινόταν αναφορά ότι θα υπάρχουν πρόστιμα τα οποία δεν είχαν οριστεί. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με το 4442/2016 και με την ΚΥΑ 16228/2017, έπρεπε να καθοριστούν τα πρόστιμα. Με την συγκεκριμένη απόφαση ορίζονται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Νόμος και εφόσον περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο θα ισχύουν αυτά τα πρόστιμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα είναι η έγκριση των όρων μίσθωσης στεγάστρων στάσεων αστικών λεωφορείων. Είχε γίνει μια πολύ οργανωμένη δουλειά από την Οικονομική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και τη Δημοτική Αστυνομία. Καταγράφηκαν όλες οι στάσεις του Δήμου Καβάλας, είδαμε ποιες από αυτές μπορούν να έχουν διαφήμιση σύμφωνα με τη Νομοθεσία ώστε να παρέχουν ασφάλεια για τους πολίτες. Είναι 41 αυτές οι στάσεις και έχουμε καταρτίσει τους όρους ώστε να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για όποιον επαγγελματία ενδιαφέρεται να πάρει τους χώρους για διαφήμιση».

Προηγούμενο άρθροΝέο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά προέκυψε στο Περιγιάλι
Επόμενο άρθροΚώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έχουμε τόσα τροχαία ατυχήματα