Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας μετέβη αποστολή του Επιμελητηρίου και του ΟΛΚ και της Δημωφέλεια για τα θέματα κοινών δράσεων λιμανιών Μπουργκάς και Καβάλας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι εξετάζουν το κομμάτι κρουαζιέρας μεταξύ των δύο λιμανιών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αρχικά καταγράψαμε από τη Νυμφαία τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορά μας. Μεγάλη η ουρά για την είσοδο στην περιοχή και τη χώρα μας.

Εμείς καταλήξαμε στο Μπουργκάς μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚ κ. Βλάχο, τον πρόεδρο της Δημωφέλεια, κ. Αγγελίδη και τον τεχνικό μας σύμβουλο κ. Νικολαϊδη. σε συναντήσεις που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώνονται το πρωί της Τετάρτης, με τον αντίστοιχο Οργανισμό Λιμένα του Μπουργκάς και άλλους φορείς όπως το Επιμελητήριο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Το κάναμε σε μία προσπάθεια να δούμε κοινές δράσεις για τα δυο λιμάνια.

Έχουν δημιουργηθεί πλέον οι συνθήκες που μπορούμε να αναπτύξουμε κοινές συνεργασίες, όχι μόνο στο εμπορικό κομμάτι, εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως το τουριστικό κομμάτι. Έχει ανοίξει, πλέον, μία συζήτηση που ευελπιστώ ότι μέχρι της χρονιάς θα βγάλει κι ένα χρήσιμο αποτέλεσμα για τη δημιουργία ειδικής κρουαζιέρας Μαύρης Θάλασσας με λιμάνι Καβάλας. Είναι μια συζήτηση που την αναπτύξαμε λίγο της διάρκεια της πρώτης μέρας και πιο αναλυτικά τη δεύτερη μέρα και με τον τεχνικό μας σύμβουλο, τι ακριβώς σκεφτόμαστε και πώς μπορούμε η Μαύρη Θάλασσα να συνδεθεί κυρίως με τα λιμάνι της Καβάλας και το βόρειο Αιγαίο, δημιουργώντας πακέτο κρουαζιέρας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμη περισσότερα κρουαζιερόπλοια; στη δική μας περιοχή».

ΣΥΜΦΕΡΕΙ

Πρόσθεσε ότι «είναι μια συζήτηση που συμφέρει και τις δύο περιοχές. Μετά την κρίση του πολέμου που το βόρειο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας κι ένα κομμάτι της Ρουμανίας έχουν καθίζηση στο κομμάτι της κρουαζιέρας, ενώ το νότιο μέρος, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Γεωργία, που μπορεί να διασυνδεθεί με το δικό μας βόρειο Αιγαίο να δημιουργήσουμε ένα νέο πακέτο. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να το ωριμάσουμε, θα δοκιμάσουμε να βάλουμε σήμερα τις βάσεις και στη συνέχεια που θα έχουμε επίσκεψη στην Καβάλα και των τεχνικών συμβούλων από το Μπουργκάς, να καταλήξουμε σε κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό που θα βάλει την Καβάλα ακόμη περισσότερο στο χάρτη της κρουαζιέρας. Θέλει δουλειά και συνεργασία με άλλους φορείς αλλά βλέπουμε θετικό κλίμα εδώ και το εκλαμβάνουμε ως θετική αντίδραση κι ελπίζω πολύ σύντομα να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ανακατασκευής της πλατείας Ηρώων από τον Δήμαρχο Νέστου με τα αποκαλυπτήρια των ονομάτων των Ηρώων
Επόμενο άρθροΠαιδικοί σταθμοί: Δεύτερη ευκαιρία για την υποβολή αιτήσεων για φιλοξενία – Οι νέες ημερομηνίες για ενστάσεις