Έφυγε σήμερα από την ζωή ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος ο μακροβιότερος πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου στην Ελλάδα και φυσικά στην Καβάλα, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγαπημένη του πόλη. Είχα την εξαιρετική τιμή να συνομιλώ και να μαθαίνω πολλά για την ιστορία της περιοχής μας, από τον Γιάννη Παναγιωτόπουλο. Ώρες έχω καταγράψει τη ζωή της οικογένειας του που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου μας.

Το τρίτο παιδί της οικογένειας, του Νικολάου Παναγιωτόπουλου, γιατρού και πολιτικού στην Καβάλα, σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και άσκησε δικηγορία στην Καβάλα, δεινός κολυμβητής με διακρίσεις, εκ των ιδρυτών του Ναυτικού Ομίλου και πολλά χρόνια πρόεδρος του. Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου και μέλος της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος.

Μαχητής για την Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη το καλό της γενέτειρας Πατρίδας του. Δεν δείλιασε και ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας για την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών στην διάρκειας της επταετούς δικτατορίας στην χώρα μας , μαζί με άλλους 14 δικηγόρους της πόλης το 1972.
Η μεταπολίτευση τον βρήκε να μάχεται για το στέριωμα της Δημοκρατίας και της προόδου των πολιτών.

Είχε συνδέσει το όνομα του με έργα και δράσεις που άφησαν βαθύ αποτύπωμα στην Καβάλα. Πρωτοπόρες ιδέες και αλληλεγγύη στους δικηγόρους με το ταμείο αρωγής που δημιούργησε αλλά και την καθοριστική συμβολή του στο να αποκτήσει η Καβάλα νέο Δικαστικό Μέγαρο απονομής της δικαιοσύνης. Η ζωή και η δράση του αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα , δημιουργίας και προσφοράς στα κοινά για όλους μας.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Κώστας Παπακοσμάς

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση για τον θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Ιωάννη Παναγιωτόπουλο
Επόμενο άρθροΧρυσάνθη Νικολοπούλου: Η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 είναι καβαλιώτισσα!