Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Franco`s για την παρουσίαση της οδού Κύπρου. Ο ερευνητής της ιστορίας κ. Κώστας Παπακοσμάς υπογράμμισε πως είναι ένας περίπατος στην ιστορία.
Σύμφωνα με τον ίδιο “Ήταν μια ξεχωριστή δράση…. μετά μουσικής, μίλησα για την ιστορία του ποιου μικρού δρόμου της πόλης μας, της οδού Κύπρου.. που λέγονταν “Φιλίππου” αλλά και “Σκόμπι” που έχει όμως μεγάλη ιστορία. Είναι το κέντρο της Καβάλας. Ένας δρόμος με όλα τα εμβληματικά μας κτήρια, ένα σημείο όπου διαδραματίσθηκαν πολύ σημαντική γεγονότα, τα τελευταία 100 χρόνια για την πόλη της Καβάλας.
Παράλληλα έγινε η προβολή 200 σπάνιων εικόνων της περιοχής και δόθηκε σε όλους ένα συλλεκτικό έντυπο σε ανάμνηση της εκδήλωσης αυτής. Το έντυπο έχει εικόνες και στιγμές από την περιοχή αλλά και σημαντικές στιγμές εκείνης της οδού ανά το διάβα του χρόνου».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Και πρόσθεσε πως «Ευχαριστώ όλους όσους έχουν βοηθήσει για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής και ειδικά τον φιλοπρόοδο ιδιοκτήτη του Franco’s Μιχάλη Μεταξά και τους συνεργάτες τους. Η καλή μου φίλη Τέτη Ευστρατίου από το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας προλόγισε την παρουσία αυτή. Σας περιμένω..είπα και ήρθαν πολλοί στον περίπατο της ιστορίας».

Προηγούμενο άρθροΣτο Λιμένα την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη
Επόμενο άρθροΓιάννης Μαρκιανός: Φαίνεται να υπάρχει άνοδος μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με τη χρονιά ορόσημο του 2019