Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σε συνέχεια της άμεσης ενημέρωσης που έκανε στους αρμόδιους φορείς, την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023, ανακοινώνει ότι σε επιθεώρηση του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των εκροών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) πόλης Καβάλας διαπιστώθηκε ότι σε απόσταση 125 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 7 περίπου μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ο αγωγός έχει υποστεί βλάβη με αποτέλεσμα η εκροή να μην οδηγείται προς τους διαχυτήρες αλλά να εκρέει συγκεντρωμένη στο σημείο της βλάβης.
Η αποκατάσταση της βλάβης έχει ήδη ανατεθεί σε ειδικευμένο συνεργείο δυτών, το οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάστασή της το συντομότερο δυνατό.
Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας στο πλαίσιο τήρησης των απαιτήσεων της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Ε.Ε.Λ. πόλης Καβάλας λαμβάνει δείγματα θαλασσινού νερού από τις γειτονικές ακτές (Άσπρης Άμμου και Περιγιαλίου) που επηρεάζονται από τη διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων και τα αποστέλλει για έλεγχο σε διαπιστευμένο κατά το πρότυπο EN ISO/IEC 17025 εργαστήριο.
Τέλος επισημαίνεται ότι η σύσταση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την αποφυγή κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους, στα θαλάσσια νερά της περιοχής του ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ και μέχρι το κέντρο «Μιχάλης» ουδεμία σχέση έχει με τη βλάβη του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των εκροών της Ε.Ε.Λ. πόλης Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Να απομακρυνθεί η δομή φιλοξενίας από το πρώην στρατόπεδο ‘’Ασημακοπούλου’’»
Επόμενο άρθροΈρχονται εκπτωτικά «κουπόνια» από τον Αύγουστο – Τα μέτρα στο νέο νομοσχέδιο του Χατζηδάκη