Τέσσερα νέα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από το κύμα της ακρίβειας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα 4 νέα μέτρα για την ακρίβεια:

Εξασφαλίζεται μόνιμη μείωση τιμών στο ράφι με ειδική σήμανση. Η μείωση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% και να διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες. Οι μειώσεις των τιμών πρέπει να είναι πάνω και πέρα από τις προωθητικές ενέργειες. Βάση μείωσης θα είναι οι χθεσινές τιμές στο ράφι. Θα επιβάλλονται πρόστιμα τουλάχιστον 20.000 ευρώ ανά κωδικό όπου δεν τηρούνται τα μέτρα.
Ελέγχονται αυστηρά οι προμηθευτές και η εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους
Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά. Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να κοινοποιούν τις τιμές λιανικής στα λαχανικά και στα φρούτα.
Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου 1520 και του ειδικού ιστότοπου για την υποβολή παραπόνων και καταγγελιών. Δημιουργία ειδικής εφαρμογής για την υποβολή παραπόνων και από κινητά τηλέφωνα που θα είναι έτοιμη πριν από τα Χριστούγεννα. Το καλάθι του νοικοκυριού συνεχίζει και ενισχύεται.

Προηγούμενο άρθροΟικονόμου για φράχτη στον Εβρο: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση, εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΘ: Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης στη Σκάλα Μαριών