Δύσκολες ήταν οι ημέρες των εορτών για το Νοσοκομείο Καβάλας λόγω των επειγόντων περιστατικών. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Γερόπουλος σημείωσε ότι τα περιστατικά ήταν διάφορα και πολλά μάλιστα ήταν για κορωνοιό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η πόλη είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και αυτό είχε σαν συνέπεια και το Νοσοκομείο να έχει περισσότερη κίνηση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τουλάχιστον διπλάσια από τις κανονικές μέρες των επειγόντων περιστατικών. Αυτή είναι μια περίοδος γρίπης και covid. Υπάρχουν αρκετά περιστατικά και στα επείγοντα τα περιστατικά ήταν όλων των ειδών, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες, δηλαδή και ορθοπεδικά και χειρουργικά και παθολογικά και πολλά παιδιατρικά. Κι αυτό διότι οι ιδιώτες γιατροί κάνουν τις διακοπές τους και το Νοσοκομείο είναι αυτές τις μέρες το μοναδικό σημείο στο οποίο απευθύνεται ο κόσμος για να μπορέσει να βρει την υγεία του».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το θέμα του προσωπικού είπε ότι «ήρθε η γαστρεντερολόγος μας για τη μόνιμη θέση που είχαμε προκηρύξει, ήρθε πυρηνική γιατρός στο εργαστήριο, επίσης για τη μόνιμη θέση, περιμένουμε την παιδίατρο που για τη θέση αυτή θα έρθει μία Καβαλιώτισσα. Από πλευράς νοσηλευτών περιμένουμε την προκήρυξη για να έρθουν οι 41 που περιμένουμε. Ταυτόχρονα περιμένουμε με τη νέα χρονιά να πάρουμε επικουρικό προσωπικό. Με τον ΟΑΕΔ θα βγάλουμε κι άλλη προκήρυξη για τις ηλικίες 55-67. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο Καβάλας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο που έχει τα τελευταία χρόνια. Καλύπτει τους όμορους νομούς με αποτέλεσμα η αύξηση των περιστατικών να είναι πολύ μεγάλη».

Προηγούμενο άρθροΕορταστική Εκδήλωση για τα παιδιά των Ιερέων της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως
Επόμενο άρθροΤο θέμα της ενοποίησης απασχολεί εκ νέου τα Επιμελητήρια, με αυτό της Καβάλας να δείχνει προβληματισμένο