Αυξημένα είναι τα κρούσματα κορωνοϊου στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Γερόπουλος σημείωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε μερικά κρούσματα παραπάνω και νοσηλεύονται στα τμήματα όπου βρίσκονται για άλλον λόγο, εκτός αν είναι στην πνευμονολογική μόνο για τον κορωνοϊό. Αντιμετωπίζονται, όμως. Τα βλέπουμε, τα καταγράφουμε, για να μπορέσει το υπουργείο να έχει άποψη για το πώς εξελίσσεται ο ιός. Μέχρι στιγμής δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, είναι αναμενόμενο. Ο κόσμος στις μετακινήσεις του με τα πλοία κλπ, νομίζω ότι υπάρχει ο λόγος για να μεταδοθεί τώρα ο κορωνοϊός.
Εμβολιασμοί δεν γίνονται. Θα μπορούσαν να γίνονται. αν θέλει κάποιος μπορούμε να βρούμε τον τρόπο, αλλά δεν γίνονται. Περιμένουν όλοι να δουν τι θα γίνει με τη γρίπη, τι αποφάσεις θα πάρει το υπουργείο, πότε θα γίνει το εμβόλιο, αν θα γίνει κάποιος συνδυασμός στις ευπαθείς ομάδες. Αλλά αυτά θα τα δούμε αργότερα, προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμη».
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Για τα κενά στο προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας είπε ότι «και το Νοσοκομείο και το Σωματείο Εργαζομένων και οι γιατροί, έκαναν αυτά που έπρεπε. Πετύχαμε βέβαια σε μια περίοδο που το υπουργείο και η κυβέρνηση βρίσκονται στις φωτιές και τις πλημμύρες και νομίζω ότι μπορεί να πάει πίσω. Λίγο υπομονή να κάνουμε καμιά- δύο βδομάδες ακόμη κα μετά να δούμε ξανά το θέμα, να επιμείνουμε πάλι δηλαδή. Είναι ενήμεροι η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο.
Νομίζω ότι κι από μόνοι τους, οι νοσηλευτικές υπηρεσίες, τα νοσηλευτικά τμήματα και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, κάνουν κι αυτοί ενέργειες για να μπορέσουμε να πάρουμε νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό ώστε να μπορέσει το Νοσοκομείο Καβάλας να κάνει αυτά που μπορεί. Διότι τώρα δεν κάνουμε ούτε τα μισά από αυτά που μπορούμε».

Προηγούμενο άρθροΆρθρο – παρέμβαση Μάκη Παπαδόπουλου: Όχι άλλος χαμένος χρόνος για την Πολιτική Προστασία. Πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ!!
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΔΕΥΑ Θάσου για την ζημιά στον κεντρικό αγωγό στον Λιμένα