Αρχαιολόγοι πραγματοποιούν αρχαιολογικές ανασκαφές στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, καθώς αναζητούν ρωμαϊκή πόλη, ύστερα από σχετικές ανακαλύψεις που έκαναν και χρονολογούνται από τη συγκεκριμένη εποχή.

Η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, Φιλοξένη Αϊτατόγλου, μίλησε σχετικά στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα.Αϊτατόγλου ανέφερε ότι εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα από τη ρωμαϊκή εποχή, κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή.

«Οι ταφές που εντοπίστηκαν, ευτυχώς δεν είχαν επηρεαστεί σημαντικά. Υπήρχε βέβαια μια διατάραξη, καθώς πέρασαν από εκεί όλα τα έργα που έχουν γίνει στην πόλη, όπως αποχέτευση, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες. Ωστόσο, σώθηκαν, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε πως τα ευρήματα ήρθαν στο φως από τις εργασίες που εκτελούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα σε περιορισμένα χρονικά όρια και με μεγάλη δόση …τύχης.

«Στην ουσία σκάβουμε στις άκρες των δρόμων, εκεί από όπου περνάει ο αγωγός, σε ένα πλάτος μόνο 50 εκατοστών. Άρα ερχόμαστε σε επαφή με ό,τι εντοπιστεί μέσα εκεί», εξήγησε η αρχαιολόγος. «Το δύσκολο επίσης είναι ότι όταν εντοπιστεί κάτι, επειδή μιλάμε για το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, τους δρόμους και τους πεζόδρομους όπου υπάρχει διασκέδαση, θα πρέπει να γίνεται σήμα διακοπής στο δήμο και να ακολουθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην πόλη, αλλά και σε μας, που για παράδειγμα όταν ο καιρός δεν είναι καλός, καθυστερούμε και καθυστερούν και τα υπόλοιπα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Προηγούμενο άρθροΟ Βορίδης στη θέση του Παπασταύρου – Υποβαθμίζεται η θέση Μπρατάκου;
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΚ: Ήρθαν τα πρώτα 13.500 “έξυπνα” υδρόμετρα