Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση του νέου κόμματος.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σήμερα (σημ. Πέμπτη 16 Νοεμβρίου) με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ».

Σημειώνει μάλιστα ότι «τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση, αλλά συλλογική, καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου, ενώ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Αλέξη Τσίπρα τόσο στην έναρξη όσο και στο τέλος της δήλωσής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ευρωβουλευτή

Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την ενίσχυση της πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.

Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση, αλλά συλλογική, καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Θα συμμετάσχω στην κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό που υπάρχει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

Επιβεβαίωση του Big Mouth

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Big Mouth στη 1/11, που μεταξύ άλλων είχαν τονιστεί τα εξής: «Στη δημιουργία αυτόνομου πολιτικού φορέα προχωρεί τις επόμενες μέρες, όπως όλα δείχνουν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο επαφών με στελέχη, οικολογικές οργανώσεις και δεν ξέρω με ποιον άλλον έχει αποφασίσει να συνεργαστεί ο πρωτότοκος γιος του προέδρου Σωκράτη. Στόχος της νέας πολιτικής κίνησης προφανώς και δεν θα είναι ο πόλεμος με τα συμφέροντα. Απεναντίας, θα έλεγα. Ο Πέτρος Κόκκαλης φτιάχνει ένα πράσινο κόμμα, στα πρότυπα αντίστοιχων που δραστηριοποιούνται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, πιστεύει ότι είναι τόσο δημοφιλής, που θα κάνει την έκπληξη στις επικείμενες ευρωεκλογές. Τελικά αρχίζω να διαπιστώνω ότι δεν είμαι ο μόνος που ονειρεύεται στον ξύπνιο του».

Προηγούμενο άρθροΓια τα έργα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου θα ενημερώσει τη Βουλή ο πρωθυπουργός
Επόμενο άρθροΠεραστικά κα.Δήμαρχε- Βγήκε από την εντατική η Δήμητρα Τσανάκα