Ξεκίνησε προχθές η διαδικασία για τα απογευματινά χειρουργεία στη χώρα μας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Πετράκη δεν τους τιμά αυτή η διαδικασία με τις εγχειρήσεις υπό αμοιβή, την ίδια ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν τιμάει εμάς τους εργαζόμενους το γεγονός ότι πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο μας απογευματινό και με πληρωμή χειρουργείο. Θεωρούμε ότι είναι μια μελανή σελίδα για την ιστορία του Νοσοκομείου. Για πρώτη φορά θα χρειαστεί ασθενής, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας του, να μπει στη λογική να πληρώσει. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί στις αρχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την ίση πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας, δεν συμφωνούμε με αυτήν τη διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων στην οποία δεν συμμετέχει κανείς από τους νοσηλευτές του χειρουργείου στο Νοσοκομείο Καβάλας. Τα πρώτα χειρουργεία δεν γνωρίζουμε πως έγιναν. Προφανώς με προσωπικό εκτός χειρουργείου».

Η ΛΙΣΤΑ

Σε ότι αφορά την λίστα που υπάρχει με όσους πρόκειται να χειρουργηθούν στα πρωινά χειρουργεία τόνισε ότι «Η λίστα που έχει δημιουργηθεί, οφείλεται στις αναστολές χειρουργείων που υπήρχαν μέσα στην πανδημία. Εμείς δεν είχαμε στο Νοσοκομείο Καβάλας μεγάλες λίστες αναμονής. Αυτήν τη στιγμή ο ένας λόγος είναι αυτός κι ο άλλος είναι η τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού που έχουμε στο Νοσοκομείο, που δεν επιτρέπει να λειτουργούν περισσότερες αίθουσες στην πρωινή βάρδια στο χειρουργείο. Η έλλειψη του νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνά το 50%. Ιατρικό προσωπικό υπάρχει, αναισθησιολογικό και χειρουργικό, αλλά όσο να υπάρχει, χειρουργεία δεν μπορούν να γίνουν χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό. Και κατά συνέπεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι αίθουσες. Αν λειτουργούσαν, δεν θα είχαμε μεγάλη λίστα.

Αντί, λοιπόν, το Υπουργείο να πάρει απόφαση να δώσει στο Νοσοκομείο Καβάλας τη δυνατότητα να αναπτύξει κι άλλες αίθουσες με νοσηλευτικό προσωπικό, επιλέγει τη διαδικασία των απογευματινών ιατρείων. Καταστρατηγείται έτσι και η λίστα που υπάρχει. Συνεχίζει να ισχύει όσον αφορά την πρωινή λειτουργία, αλλά και μόνο που μπαίνει ο ασθενής στη λογική ότι πρέπει να πληρώσει, είναι λυπηρό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ένας άνθρωπος να έχει πρόβλημα υγείας και να σκεφτεί ότι πρέπει να πληρώσει για να γίνει καλά. Όλος ο κόπος μας κι όλος ο αγώνας μας και η προσπάθειά μας τόσα χρόνια, και η πέραν της σωματικής μας ακεραιότητας εργασία, πάνε όλα χαμένα».

Προηγούμενο άρθροΣτη δομή προσφύγων του Ασημακοπούλου ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτική ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή στους μαθητές του 4ου γυμνασίου Καβάλας