Πολύ καλή ήταν η τουριστική κίνηση για την Καβάλα το φετινό καλοκαίρι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης σημείωσε ότι ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια ήταν ο κυρίαρχος για την περιοχή μας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «θεωρώ ότι ήταν μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν των τελευταίων ετών και σε επισκεψιμότητα και σε επίπεδο διάρκειας, καθώς συνεχίζεται η κίνηση για την περιοχή μας έστω και μειωμένη. Όταν γίνει ο απολογισμός τις επόμενες εβδομάδες, όλοι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα στους υπολογισμούς μας.
Στην περιοχή της Καβάλας, ο οδικός τουρισμός από τη Βαλκανική χερσόνησο αποτελεί την πλειοψηφία των πελατών μας. Το ελληνικό κομμάτι ήταν μέσα στα τρία πρώτα τον Αύγουστο, αλλά το ιδιαίτερο με την ελληνική αγορά είναι η περιορισμένη διάρκεια. Οι Έλληνες ταξιδεύουν τέλη Ιουλίου με τέλη Αύγουστου. Μόλις ξεκινήσουν τα σχολεία, δηλαδή από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, η ελληνική αγορά παύει να κινείται τουριστικά, κυρίως οι οικογένειες που είναι οι βασικοί μας πελάτες.
Έχουμε, από ‘κει και πέρα, τους βορειοευρωπαίους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στις διακοπές τους και τα γκρουπ των περιηγητών του θρησκευτικού τουρισμού και του πολιτιστικού και φυσιολατρικού τουρισμού που κινούνται όλη τη διάρκεια της σεζόν, από την άνοιξη ως το τέλος του φθινοπώρου».
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρόσθεσε ότι «αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε περισσότερο τον αεροπορικό τουρισμό που έχει μεγαλύτερη διάρκεια και όχι τόση εποχικότητα. Αυτό, όμως, είναι δύσκολο διότι ο οδικός τουρισμός έχει μεγάλη αμεσότητα και κινητικότητα την εποχή της υψηλής περιόδου καταφέρνει και μονοπωλεί την κίνηση στην περιοχή μας».
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
Για την επόμενη χρονιά είπε ότι «οι επαφές συνεχίζονται. Τις επόμενες μέρες δρομολογείται η δημιουργία κάποιων βίντεο και παραγωγών για την προώθηση της περιοχής μας σε συνεργασία με την Market in Greece και τον ΕΟΤ. Θα είναι εργαλεία που θα έχει ο καθένας του τουριστικού κλάδου στη διάθεσή του, κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς. Πρόκειται για παραγωγές που επιμελούνται οι Ενώσεις Ξενοδόχων Καβάλας και Θάσου και το Επιμελητήριο Καβάλας. Θα προσφέρει υλικό για προώθηση και προβολή της Καβάλας και της Θάσου».

Προηγούμενο άρθροΜε αντιπολεμικό μήνυμα το Brevet Philippi 2023
Επόμενο άρθροΑγνοείται 35χρονος υποβρύχιος αλιέας στα ανοιχτά της Θάσου