Τι αποκαλύπτουν τα Μερομήνια για τον καιρό

Οι «ειδικοί»… διάβασαν τα Μερομήνια και αποφάνθηκαν. Τα Μερομήνια για το 2023-2024, προβλέπουν ότι «έρχονται» δύσκολοι μήνες με τσουχτερό κρύο που θα μας κάνουν να αναπολήσουμε την καλοκαιρία του Οκτωβρίου. Οι ειδικοί ήδη έχουν στα χέρια τους τα πρώτα στοιχεία από τα Μερομήνια για το πως θα κινηθεί ο καιρός μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μερομήνια προβλέπεται τσουχτερό κρύο, πολλές βροχές αλλά και χιόνια ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024 με τον καιρό να βελτιώνεται από αρχές Απριλίου και έπειτα.

Ο καιρός για τον Νοέμβριο 2023

Ο Νοέμβριος μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μερομήνια, από πλευράς θερμοκρασιών ο μήνας θα είναι ήπιος ενώ προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Ο καιρός για τον Δεκέμβριο 2023

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καιρός για τον Ιανουάριο 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Ο καιρός για τον Φεβρουάριο 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Ο καιρός για τον Μάρτιο 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Ο καιρός για τον Απρίλιο 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Προηγούμενο άρθρο28η Οκτωβρίου: Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος μέσα από επιστολές
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα η παρέλαση στο Δήμο Παγγαίου