Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τη ραγδαία αύξηση της εμφάνισης του ιού SARS-COV-2 και των άλλων ιών του αναπνευστικού, αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αναστασία Αντωνίου επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη εμβολιασμού, τόσο για τη γρίπη, όσο και για Covid-19 καθώς και της άμεσης επικοινωνίας των ασθενών με τον θεράποντα Ιατρό τους για τη λήψη αντιικών φαρμάκων, η οποία θα πρέπει να γίνεται στα πρώτα 24ωρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Είναι αλήθεια πως τόσο οι ιδιώτες όσο και οι νοσοκομειακοί γιατροί βλέπουμε ότι οι ιοί δυστυχώς μας απασχολούν πολύ, κορονοϊός, ιός της γρίπης και αναπνευστικός ιός ταλαιπωρούν και αρκετοί μάλιστα χρειάζονται νοσηλεία.

Οπότε αυτή τη δύσκολη εποχή είναι φρόνιμο να αναβάλουμε την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όσο και αν είναι μια εκδήλωση που έχει παράδοση και είναι επιθυμητή.

Θα την αναβάλουμε μέχρι να το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες να συγκεντρωθούμε. Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα βέβαια να το λάβουν άπαντες και να είναι ηχηρό προς όλους, Πίτες κόβουν μέχρι τον Μάρτη κάποιοι σύλλογοι οπότε μπορούμε και αργότερα. Τώρα είναι καιρός να συμμορφωθούμε πάλι με τα μέτρα ατομικής προστασίας που τα ξέρουμε πολύ καλά.

Δεν πρέπει να συγχρωτιζόμαστε, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, να μην ξεχνάμε να φοράμε την μάσκα μας σε κλειστούς χώρους, να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, να τηρούμε αποστάσεις από τους συνανθρώπους και ειδικά οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, με νοσηρότητες, με ανοικτά θέματα παρακαλώ πολύ να προσέξουν ιδιαίτερα για να περάσουν όμορφα και ήσυχα αυτή την εποχή του χρόνου».

Η ΝΟΣΟΣ

Η ίδια έκανε γνωστό ότι «οι ασθενείς που νοσούν με γρίπη καλό είναι άμεσα να έρχονται σε επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους για συμπτωματική αγωγή, για κλινική εξέταση, για να αποφύγουμε λανθασμένες επιλογές αλλά και για την λήψη αντιικών φαρμάκων που θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και τα οποία άλλωστε θα πρέπει να λαμβάνονται το πρώτο 3ημερο!

Άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα έχουμε μικρά προβλήματα. Φέτος θα έχουμε μεγαλύτερη έξαρση από ό, τι πέρσι. Ας είμαστε λίγο σώφρονες γιατί δεν θέλουμε να ζήσουμε τα παλιά. Όλοι οι ειδικοί του ΕΟΔΥ μας λένε ότι το επόμενο διάστημα των 3 εβδομάδων περιμένουν κορύφωση. Υπομονή επομένως και ας είμαστε προσεκτικοί για το καλό της υγείας μας».

Προηγούμενο άρθροΦίλιππος Αναστασιάδης: Είθε η ανοιχτή σκέψη του Ζήση Α. Βαπορίδη να αποτελέσει για όλους φωτεινή πηγή έμπνευσης
Επόμενο άρθροΠάνω από 10% η αύξηση του τουριστικού ρεύματος το 2023 στην Καβάλα