Εντός των επόμενων ημερών θα υπογράψει ο εργολάβος για την ανακατασκευή του Αμφιθεάτρου Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο που θα γίνει επί των ημερών αυτής της διοίκησης.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν κάτι που προσωπικά το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία και προσμονή. Μπήκε το νερό στο αυλάκι, πέρασε ο καιρός, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έφαγαν αρκετό χρόνο Και μόνο ο προσυμβατικός έλεγχος διήρκησε περίπου 6 μήνες, κάτι που δεν εξαρτάται από μας. Ωστόσο τελείωσαν όλα, τέλειωσε κι ο έλεγχος, αυτήν τη στιγμή ο ανάδοχος που είναι πλέον οριστικός, μένει να φέρει κάποια τυπικά έγγραφα που άπτονται κι αυτά της γραφειοκρατίας, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβασή του. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε, από τη στιγμή που θα υπογράψει, την επόμενη μέρα μπορεί να ξεκινήσει. Θα ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο πνοής που λέγεται αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας και σε 1,5 χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες θα ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στον καβαλιώτικο λαό.
Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα έργο που το πίστεψα πάρα πολύ, έτρεξα πάρα πολύ και απ’ ό,τι φαίνεται θα ξεκινήσουν οι εργασίες επί των ημερών αυτής της διοίκησης. Αυτό έχει μια ξεχωριστή σημειολογία και δίνει μια ικανοποίηση σε μένα».
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Πρόσθεσε ότι είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.725.000 ευρώ. Το Αμφιθέατρο θα γίνει καινούργιο. Μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο χώρο, πολυχώρο, που θα καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες οι οποίες τόσο καιρό δεν καλυπτόντουσαν. Πολιτιστικές ανάγκες, ανάγκες έκφρασης των συλλογικοτήτων, των φορέων μας. Θα μιλάμε για έναν καινούργιο χώρο, ένα στολίδι της ΠΕ Καβάλας που τόσα χρόνια το στερείται.
Πήγαν όλα καλά και εκτιμώ ότι αν μιλάμε για τέλος του 2023, σε 1,5 χρόνο, το 2025 το Αμφιθέατρο θα είναι έτοιμο προς παράδοση στον καβαλιώτικο λαό».

Προηγούμενο άρθροΣε ετοιμότητα για σεισμούς η Πολιτική Προστασία στην Καβάλα σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Σταύρο Κυβράκη
Επόμενο άρθροΔημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου- Έχασε ο Πεφάνης