Για την ομόφωνη αρνητική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη του Δήμου Νέστου,έκανε δηλώσεις , ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

”Το θέμα του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη συζητήθηκε εκτενώς στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, όπου ομόφωνα το Σώμα αποφάσισε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του επί του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά την ζωή, την οικονομία, την γεωγραφία, την ανθρωπογεωγραφία όχι μόνο της Λεκάνης, αλλά όλης της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού του Δήμου Νέστου”, υπογράμμισε σχετικά με το θέμα ο Αλέξης Πολίτης.

ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

”Είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει, δεν πρέπει να γίνει. Παρά τις αντεγκλήσεις, που λογικό είναι να σημειώνονται στο περιφερειακό συμβούλιο, υπήρξε συναίνεση, υπήρξε ομοφωνία και η αυτοδιοίκηση γι’ αυτό υπάρχει, γι’ αυτό είμαστε εκεί που είμαστε, προκειμένου να συναποφασίζουμε για το κοινό καλό. Και νομίζω το κοινό καλό είναι προφανές στην περίπτωση αυτή.

Ήταν μία απόφαση της προηγούμενης Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία είχαν ψηφίσει άπαντες και η παράταξη που διοικεί σήμερα και εκείνη το είχε ψηφίσει τότε το θέμα. Αλλά η διοίκηση γι’ αυτό είναι ένας ζωντανός οργανισμός που όταν εντοπίζει αστοχίες διορθώνονται. Οπότε νομίζω καλώς υπήρξε αυτή η απόφαση και δόθηκε μια πολύ καλή πρώτη αρχή στους κατοίκους της Λεκάνης με αυτήν την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τρέξουν οι διαδικασίες. Αυτές είναι χρονοβόρες, αλλά νομίζω ότι με τη βοήθεια όλων, θα καταφέρουμε τελικά να μη γίνει ένας τέτοιος φωτοβολταιακός σταθμός στην περιοχή της Λεκάνης”, επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Πολίτης.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Μαρκόπουλου για την επίλυση προβλημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Επόμενο άρθροΑντίθετοι οι Νοσοκομειακοί γιατροί Καβάλας με τα απογευματινά χειρουργεία