Για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας μίλησε αναλυτικά, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Δράκος. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στις αντιδράσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, καθώς και σε ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΕΣ

Μιλώντας αρχικά για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Δράκος υπογράμμισε ότι «Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην έδρα της Περιφέρειας την Κομοτηνή, είδα από κοντά αγρότες, οι οποίοι μου μίλησαν για μειωμένες επιδοτήσεις και φυσικά για καθυστερήσεις όσον αφορά την καταβολή αποζημιώσεων στη Θεσσαλία. Έχουμε μία κυβέρνηση που πέντε χρόνια τώρα, φαίνεται ότι ακούει, τουλάχιστον ακούει με προσοχή και από εκεί και πέρα προχωρά με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις. Οι ανησυχίες των αγροτών είναι εύλογες, καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που πλήττεται άμεσα και πολλές φορές και ολοκληρωτικά από καταστροφικά φαινόμενα. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε και τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, για αυτά που συμβαίνουν στον πρωτογενή τομέα και να είμαστε στο πλευρό των αγροτών».

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με το θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να νομοθετήσει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο σκοπός της κυβέρνησης θα αναβαθμίσει τελικά, είμαι σίγουρος γι’ αυτό που λέω, τα δημόσια πανεπιστήμια. Η άμιλλα μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων θα αναβαθμίσει τα δημόσια πανεπιστήμια. Από την άλλη πρέπει να τονίσουμε ότι το πανεπιστήμιο ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα κι όχι σε μειοψηφίες. Πρέπει να σεβόμαστε δύο πράγματα, την προσπάθεια των φοιτητών που θέλουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα πανεπιστήμια, σε ανοιχτά πανεπιστήμια και όχι κλειστά έχει σημασία αυτό, αλλά και να προστατεύσουμε τις θυσίες των οικογενειών που θέλουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό απαιτείται απρόσκοπτη λειτουργία των πανεπιστημίων και φυσικά απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων».

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και δεν είναι άλλο από αυτό της ακρίβειας, ο Μπάμπης Δράκος σημείωσε: «Είναι αλήθεια και βλέπουμε ότι πολλές φορές παρά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, η ακρίβεια είναι ένα φαινόμενο, το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι κινείται η κυβέρνηση. Τις περισσότερες φορές αποτελεσματικά, λιγότερες φορές δεν επαρκούν τα μέτρα που λαμβάνει. Η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να «ξεπαγώσει» επιτέλους το θέμα των τριετίων. Έτσι θα έχουμε μία ανάσα για τους μισθωτούς, τουλάχιστον του ιδιωτικού τομέα. Όλα αυτά νομίζω ότι θα συνηγορήσουν, ώστε σιγά σιγά να ανακουφιστεί μονίμως και όχι επιδοματικά ο πολίτης».

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες παρά τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, εντούτοις συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Ν.Δ., επισήμανε ότι «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αντίπαλο και φαίνεται αυτό. Το βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις. Η πλειονότητα όσων δεν ψηφίζουν την Νέα Δημοκρατία κρίνουν θετικά το έργο της κυβέρνησης. Αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., όσο και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Πρέπει κάτι να πουν. Δεν είναι πολιτική αντιπολιτευτική να πλειοδότεις στα μέτρα που αναγγέλλει η κυβέρνηση. Αν δεν προτείνεις συγκεκριμένα μέτρα, αν δεν προτείνεις συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, δεν πρόκειται να ανακάμψεις και σε αυτή την κατάσταση είναι κυρίως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., αλλά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., στο οποίο ενώ η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε προσδοκίες και πήγε να ανακατέψει την τράπουλα, τελικά δεν το κατάφερε αυτό».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε τοπικό επίπεδο, να σημειωθεί ότι στις 11 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο LUCY θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, παρουσία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Γκιουλέκα.

«Η εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της νέας χρονιάς που είναι πάρα πολύ βασική για εμάς, καθώς έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αρχή, ώστε να οργανώσουμε τα μέλη μας και να δώσουμε το σύνθημα για τις επικείμενες ευρωεκλογές που πιστεύουμε ότι θα είναι και αυτές νικηφόρες για την Νέα Δημοκρατία. Στόχος μας να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες και να συζητήσουμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Δράκος.

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

«Από εκεί και πέρα η Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με την τοποθέτηση των νέων περιφερειαρχών και των νέων αυτοδιοικητικών, οι οποίοι προέκυψαν από τις εκλογές, προσπαθεί να προβάλει και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, όλα τα προβλήματα που έχει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Υπάρχουν θέματα που έχουν μείνει πίσω, πράγματα στα οποία πρέπει να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη ένταση. Πρωταρχικός στόχος είναι ο πρωτογενής τομέας. Η περιοχή μας διαθέτει έναν εξαιρετικό πρωτογενή τομέα, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν αρκετά πράγματα για την στήριξή του», ανέφερε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Ν.Δ.

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ

Τέλος, μιλώντας για την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «Έχουμε ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα στην Π.Ε. Καβάλας. Τι γίνεται με όλα αυτά; Κερδίσαμε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια; Έπεσαν κάποια εκατομμύρια, αναδείξαμε κάποια πράγματα, είχαμε αποτέλεσμα; Κατά την προσωπική μου άποψη δεν κάναμε πολλά πράγματα, δεν το διαφημίσαμε όπως έπρεπε αυτό το πράγμα. Αυτά σε συνδυασμό με το ότι χάσαμε και πληθυσμό ως Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι ένας δείκτης υποανάπτυξης της περιοχής μας και αυτά πρέπει να τα δούμε και να τα προωθήσουμε».

Προηγούμενο άρθροΤο ανώτατο παράσημο της Σαουδικής Αραβίας στον Νικόλαο Παναγιωτόπουλο
Επόμενο άρθροΑπορρίφθηκαν και οι αγωγές 17 πρώην εργαζόμενων στα Πετρέλαια Καβαλας κατά των απολύσεών τους