Δύο καλά νέα επιφύλασσε για το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας η χθεσινή (5.12.2023) επικοινωνία της Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελικής Δεληκάρη με το Υπουργείο Υγείας. Η κυρία Δεληκάρη είχε θέσει το ζήτημα της πληρωμής των υπερωριών και των ρεπό, προβλήματα που απασχόλησαν κατά το προηγούμενο διάστημα το προσωπικό και οδήγησαν σε κινητοποιήσεις.
Το Υπουργείο, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε την κυρία Δεληκάρη πως οι υπερβάσεις εφημεριών των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου θα πληρωθούν στις 13.12.2023, κατά την επόμενη έγκριση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Επιπλέον, η πρακτική αποζημίωσης της μισθοδοσίας και των εφημεριών έχει πραγματοποιηθεί και για τους ιδιώτες ιατρούς που απασχολούνται στο νοσοκομείο με σύμβαση παροχής υπηρεσιών, έως και τον μήνα Οκτώβριο 2023. Ως προς τα ΕΛΛΑΠΙ (Ειδικός Λογαριασμός των απογευματινών ιατρείων), έχουν αποζημιωθεί έως τον Αύγουστο 2023, ενώ αναμένεται η αποζημίωση του Σεπτεμβρίου εντός του Δεκεμβρίου 2023. Τέλος, οι 24ωρες εφημερίες, όπως αποζημιώνονται με ποσό ύψους 250€ , σύμφωνα με την υπ’ αρ.88,89,90 Ν.4850/2021, έχουν πληρωθεί έως και τον Σεπτέμβριο 2023.
Είναι ενήμερο, φυσικά, το Υπουργείο Υγείας για τα ζητήματα στελέχωσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας, προσωπικού που είτε απουσιάζει για διαφόρους λόγους (άδειες τοκετού-μητρότητας, άνευ αποδοχών ή μακροχρόνιες αναρρωτικές) είτε έχει συνταξιοδοτηθεί κατά τα δύο τελευταία έτη, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οφειλόμενα ρεπό. Με σκοπό την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, έχουν προκηρυχθεί σαράντα δύο (42) μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, στη προκήρυξη 7Κ, θέσεις οι οποίες και πρόκειται να καλυφθούν από το επικουρικό προσωπικό που ήδη παρέχει τις υπηρεσίες του.
Το ζήτημα των οφειλόμενων ρεπό αποτελεί μια σημαντική παράμετρο που λαμβάνει υπόψιν τόσο το ίδιο το νοσοκομείο, η 4η Υ.Πε, καθώς και το Υπουργείο Υγείας, κατά τον σχεδιασμό και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως σημειώθηκε από το γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους στην κυρία Δεληκάρη.
Από τη μεριά της, η κυρία Δεληκάρη θα συνεχίσει να θέτει ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επιδιώκοντας να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κορυφαίου λειτουργήματος, της προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Χρόνια πολλά στην πόλη της θάλασσας, την Καβάλα μας
Επόμενο άρθροΥπέρ της τοποθέτησης POS στις λαϊκές αγορές, υπό προϋποθέσεις ο Σωτήρης Ιωαννίδης