Έτοιμο «να συμβάλλει ουσιαστικά στο κρίσιμο έργο της δημιουργίας συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανάκαμψη των σπάνιων δασικών οικοσυστημάτων του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς και του νοτίου Έβρου», δηλώνει το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε ανοιχτή επιστολή του, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η ελλιπής πρόληψη αποτελεί έναν βασικό λόγο για τις διαστάσεις που έλαβε η πυρκαγιά» τονίζοντας παράλληλα ότι είναι αναγκαία η έναρξη του πολύπλευρου έργου της μεταπυρικής αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, της προσαρμογής της διαχείρισης του δάσους στα νέα δεδομένα και της ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας «χωρίς καθυστερήσεις και προσκρούσεις σε γραφειοκρατικά εμπόδια».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ. Π. Θ., Σπύρος Γαλατσίδας, υπογράμμισε ότι το Τμήμα Δασολογίας Ορεστιάδας έχει ιδιαίτερη, πολυετή σχέση με την πληγείσα περιοχή, είτε μέσω την εκπαιδευτικών του προγραμμάτων είτε μέσω της εφαρμοσμένης έρευνας που έχει κάνει επί του πεδίου, συνεπώς είναι σε θέση να συμβάλλει στον σχεδιασμό αποκατάστασης που θα ακολουθήσει.

EΡΤ Ορεστιάδας
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία Daniel: Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος – Ατελείωτες ουρές για μπουκάλια εμφιαλωμένου, τουλάχιστον μιάμιση ώρα αναμονή
Επόμενο άρθροΟι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Χρήστου Μέτιου στην Π.Ε Καβάλας