Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μιχάλης Αμοιρίδης σημείωσε πως συνεργάζονται με την Εγνατία Οδό ΑΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε η μελέτη, παραδόθηκε στην Περιφέρεια. Το κόστος που προκύπτει είναι 5 εκατομμύρια μαζί με το ΦΠΑ, για την απομάκρυνση των παλαιών στοιχείων, την ενίσχυση των βάθρων και την τοποθέτηση εκ νέου νέας αναδομής μαζί με όλες τις παράλληλες μελέτες που πρέπει να το συνοδεύουν. Από ‘δω και πέρα, οι ενέργειες είναι για τις επόμενες διοικήσεις στο Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια.
Είναι ώριμο για να δημοπρατηθεί το έργο, είναι πλέον θέμα συνεννόησης των αρμόδιων φορέων πώς θέλουν να το κάνουν και τι θέλουν να κάνουν. Η μελέτη είναι ολοκληρωμένη. Προβλέπει και απομάκρυνση της παλιάς γέφυρας και τοποθέτηση της νέας. Από ‘κει και πέρα είναι στα χέρια των φορέων του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας να αποφασίσουν πώς θέλουν να είναι η πορεία αυτού του έργου το επόμενο διάστημα.
Πιέσαμε αρκετά την Εγνατία Οδό ΑΕ ώστε να ανταποκριθούν. Αυτές οι μεγάλες μελέτες πάντα έχουν καθυστέρηση, υπάρχουν διάφορα στάδια που έχουν να κάνουν και με τη γραφειοκρατία που έχει επιβληθεί στις δημόσιες συμβάσεις. Κάποιες φορές υπάρχουν και θέματα που προκύπτουν κατά την υλοποίηση των συμβάσεων, είτε των μελετών, είτε των έργων. Η διαπλάτυνση του δρόμου έκανε όχι και τόσο ενοχλητική την παρουσία της πεσμένης γέφυρας. Γι’ αυτό και λέω ότι είναι θέμα των επόμενων διοικήσεων αν θέλουν να επενδύσουν 5 εκατομμύρια για αυτήν τη γέφυρα. Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος είχε δεσμευτεί ότι αυτά τα χρήματα θα τα δώσει από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Αν το θελήσει η Καβάλα, δεν νομίζω ότι θα έχει αντίρρηση η νέα διοίκηση υπό τον κ. Τοψίδη. Πρόβλημα διέλευσης δεν υπάρχει σ’ εκείνο το σημείο οπότε δεν υπάρχει χρονική πίεση».
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Τέλος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι «υπάρχει μια απογοήτευση. Θέλαμε να κάνουμε κάποια πράγματα παραπάνω, είχαμε προγραμματίσει αρκετά με τον Χρήστο Μέτιο. Οι λόγοι είναι πολλοί, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε τα μνημόσυνα. Εύχομαι η νέα διοίκηση να είναι δραστήρια και να έχουν καλό αποτέλεσμα. Η περιοχή μας χρειάζεται να κάνει πολλά βήματα μπροστά».

Προηγούμενο άρθροΣε ικανοποιητικούς ρυθμούς η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΤο Κλειστό Γυμναστήριο Αμυγδαλεώνα προσεχώς γήπεδο «Θεόδωρος Τσαχαλίδης»