Καλά στην υγεία τους είναι και οι 17 μετανάστες που διασώθηκαν από νησίδα του Έβρου, ενώ όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στους διασωθέντες είναι 8 ανήλικοι.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό οι μετανάστες διασώθηκαν από νησίδα μέσα στην κοίτη του ποταμού Έβρου, κοντά στο Πυθίο Έβρου. Τους 17 μετανάστες απομάκρυναν με ασφάλεια από το σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 7 άντρες, 2 γυναίκες και 8 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν. Αφού ελέγχθησαν οι πληροφορίες, άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο βρισκόταν κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν μπει παράνομα στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβη επί τιμή, Διονύση Κοδέλλα στο Δημαρχείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΕκλογές: Σχέδιο για νέα πρόσωπα και νέα υπουργεία στα χέρια του Μητσοτάκη για την επομένη ημέρα – Οι γυναίκες και η γένια των millennials στην πρώτη γραμμή