Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 διεξήχθη η ετήσια Άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου (Α.Ε.Χ.) για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς, με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024», από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Ν. ΜΑΡΤΗΣ» με ώρα έναρξης 09:35 π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 14:30. Συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων Κων/νος Βενετίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δασικών Υπηρεσιών, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της ΧΧ ΤΘ Μεραρχία, Δήμων, Υπηρεσιών της Π.Ε Καβάλας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, του Νοσοκομείου Καβάλας, του ΕΚΑΒ, Εθελοντικών Οργανώσεων, του ΔΕΔΔΗΕ, δομών υγείας, ιδρυμάτων, συλλόγων, επαγγελματικών ενώσεων και άλλων φορέων της περιοχής.
Ο σκοπός της άσκησης επιτεύχθηκε αφού αναδείχθηκαν προβλήματα, σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, τη διαλειτουργικότητα των Υπηρεσιών, τις επικοινωνίες κ.α
Έγινε αξιολόγηση της πληρότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων σχεδίων, του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκόμενων με το θέμα των δασικών πυρκαγιών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να διασφαλιστεί το ανώτερο επίπεδο ετοιμότητας με στόχο πάντα την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της Π.Ε. Καβάλας από τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία, Θράκη”
Επόμενο άρθροΆνοιξε η διαθήκη του Βασίλη Καρρά – Που άφησε την περιουσία του αξίας άνω των 10 εκατ ευρώ