Τριάντα αστυνομικοί υπάλληλοι και 5 σύγχρονα οχήματα αποσπάστηκαν στην Θεσσαλονίκη για 3 μήνες τουλάχιστον! Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος σημείωσε πως ήδη τα κενά φαίνονται, ιδιαίτερα στο κομμάτι της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι 30 άτομα και 5 οχήματα. Μάλιστα, η επιθυμία του Αρχηγείου μας ήταν να είναι τα πλέον καλά και λειτουργικά που διαθέτουμε διότι η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τη μεταφορά όλου αυτού του προσωπικού με δικά της οχήματα. Επομένως, δεν στερηθήκαμε μόνο το προσωπικό που είναι το πρωτεύον αλλά στερηθήκαμε και 5 οχήματα τα οποία μετά από πολλές προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια, με προγράμματα ΕΣΠΑ, όταν η ελληνική πολιτεία δεν έχει δώσει ούτε ένα αυτοκίνητο με δικά της προγράμματα, έρχονται και τα παίρνουν έστω και προσωρινά, προκειμένου να μετακινηθούν αυτοί οι συνάδελφοι και να εκτελούν υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό ξεκίνησε από την Τρίτη. Τα πρώτα σημάδια ήδη φαίνονται στις υπηρεσίες αλλά είναι κάτι το εσωτερικό με ανακατατάξεις στις υπηρεσίες, με προβλήματα στην εβδομαδιαία υπηρεσία και όλη αυτήν τη διαδικασία. Σιγά- σιγά θα αρχίσουν να φαίνονται και στους πολίτες ιδιαίτερα σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως η Τροχαία. Θα το αντιληφθούμε πολύ σύντομα όλοι οι κάτοικοι της Καβάλας και στις πρώτες δυσκολίες δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καταστάσεις. Δεν περιμένουμε κάτι διότι οι δόκιμοι που είναι να έρθουν είναι για το αεροδρόμιο και για τη Θάσο και όπως το λέει και η λέξη οι δόκιμοι σε όλες τις εργασίες είναι για να μαθαίνουν κι όχι για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Υπηρεσίες όπως η Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα ή το Ορφάνι, η Νέα Πέραμος όπου υπάρχει πρόβλημα, δεν έρχεται προσωπικό και αυτό θα φανεί τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Ήδη το τριήμερο που πέρασε, σε κάποιες περιοχές φάνηκε το κυκλοφοριακό. Ήταν μια πρώτη εικόνα. Θα φανεί το επόμενο τριήμερο με την 25η Μαρτίου. Όσοι βλέπουν και ακούν, μπορούν να καταλάβουν τι μπορεί να συμβεί».

«ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»

Κατέληξε λέγοντας ότι «η δουλειά μας ως συνδικαλιστές είναι να λέμε την αλήθεια. Κάποιοι δεν θέλουν να την καταλάβουν, κάποιοι νομίζουν ότι ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Φοβάμαι ότι κάποιοι θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα. Εμείς τη ζούμε καθημερινά, τη λέμε δημόσια και φωναχτά, αλλά το θέμα είναι ότι δεν διοικούμε εμείς, δεν διατάζουμε και δεν αποφασίζουμε. Αυτοί που το κάνουν, καλό είναι να επανέλθουν στην πραγματικότητα και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις».

Προηγούμενο άρθροΓ. Στασινός από Καβάλα: Το ΤΕΕ προσφέρει τα εργαλεία έτσι ώστε οι μηχανικοί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους για τους πολίτες
Επόμενο άρθροΚατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης