Με τους επαγγελματίες της Κεραμωτής συναντήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Άγγελος Βλάχος. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν αναπτυξιακά έργα στην Κεραμωτή διεκδικώντας κονδύλια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η συνάντηση αφορούσε τα ζητήματα της χερσαίας ζώνης της Κεραμωτής για τα οποία είναι αρμόδιος ο ΟΛΚ στο μέτρο που είναι η εποπτεία και η λειτουργία του στο κομμάτι αυτό. Για να μην κρυβόμαστε, εγώ επανειλημμένα πριν από αυτήν τη συνάντηση, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου έχω αποδεχθεί ως οφείλω ότι υπάρχουν υποδομές που χρίζουν βελτίωσης και αναβάθμισης. Η Κεραμωτή είναι μια τέτοια υποδομή. Είναι στρατηγικής σημασίας, δέχεται πολύ μεγάλο φόρτο επισκεπτών το καλοκαίρι, ένας φόρτος που εντείνεται χρόνο με το χρόνο και είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα. Η συζήτηση αφορούσε τα πραγματικά όρια, τις δυνατότητες και τις προθέσεις που έχουμε ως διοίκηση για να αμβλύνουμε, να ανακουφίσουμε και να εκτονώσουμε αυτές τις εντάσεις με συγκεκριμένες ενέργειες.

Αυτό μεταφράζεται σε δύο επίπεδα. Πρώτον, με τη δέσμευση του ΟΛΚ στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Δηλαδή, να διεκδικήσει κονδύλια, κάτι που το κάνουμε κυρίως από την Περιφέρεια ΑΜΘ σ’ αυτήν τη φάση, κυρίως για κάποια χρονίζονται και καίρια ζητήματα που αφορούν τη συντήρηση των υποδομών. Δεύτερον, με το να κλείσουμε εκκρεμότητες πολλών ετων που αφορούν ουσιαστικά ζητήματα της ευρύτερης χερσαίας ζώνης, προκειμένου να γίνουν οι μελέτες και να προχωρήσουμε στα απαραίτητα έργα».

ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν έχουμε κάποια ολιγωρία από πλευράς ΟΛΚ. Έχουμε την ανάγκη να κλείσουν ζητήματα που σχετίζονται με διευθετήσεις πολεοδομικού χαρακτήρα, λειτουργικές τακτοποιήσεις με αρμόδια υπουργεία, θέματα που εκκρεμούν πάρα πολλά χρόνια για να μπορούν να διεκδικηθούν τα κονδύλια και να γίνουν τα έργα. Περιμένουμε αυτό να γίνει σύντομα; Μάλιστα! Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.

Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση. Προφανώς είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών κι εγώ εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με εποικοδομητικό τρόπο και με αμοιβαία τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, τις προσπάθειες και τις προθέσεις των επαγγελματιών, των επιχειρηματιών, της κοινότητας της Κεραμωτής και της πρόθεσης του ΟΛΚ, απερίφραστα από την πλευρά μου, εκφράζοντας το σύνολο της διοίκησης, να γίνουν αυτά τα έργα στο μέτρο κάθε δυνατότητας που έχουμε στα χέρια μας. Δεν θα υπάρχει ευκαιρία κι ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα μπορούμε να κάνουμε και δεν θα το κάνουμε».

Προηγούμενο άρθροΠεριμένουν ενημέρωση στο Νοσοκομείο Καβάλας οι γιατροί για τα απογευματινά ιατρεία όπως δηλώνει ο Γιώργος Τεπελόπουλος
Επόμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καβάλα λόγω εργασιών εγκατάστασης φυσικού αερίου (12-23/3/2024)