Κρατώντας λοιπόν τα έθιμα και τις παραδόσεις, την Μεγάλη Πέμπτη, βάφουμε τα αυγά κόκκινα. Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα αυγά το Πάσχα να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα, δίοτι συμβολίζουν το αίμα του Χριστού που έδωσε σωτηρία στον κόσμο, το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός, όπως το περίβλημα του αυγού αλλά έκρυβε μέσα ζωή αφού από αυτόν βγήκε ο Ιησούς και αναστήθηκε.

Το κάθε σπίτι έχει τον δικό του τρόπο για να βάψει τα αυγά του και αν είσαι τυχερός και έχεις μεγαλώσει δίπλα σε μια υπέροχη γιαγιά τότε σίγουρα θα σε έχει μάθει να βάφεις τα αυγά σου με χίλιους τρόπους φυσικούς. Η γιαγιά Λένη λοιπόν, έβαφε τα αυγά με φύλλα από κρεμμύδια, πριν από αυτό όμως μάζευε τις ωραιότερες μαργαρίτες και ανοιξιάτικα φύλλα, τα κόλλαγε πάνω στα αυγά με λίγο νεράκι τα έκλεινε μέσα σε μια ψηλή κάλτσα και στην συνέχεια τα βούταγε στην φυσική βαφή…το αποτέλεσμα μοναδικό όπως και εκείνη…. Τα αυγά έμπαιναν σε ένα όμορφο καλάθι με το σεμέν που είχε πλέξει η γιαγιά και περίμεναν την Κυριακή του Πάσχα να βγουν και να αρχίσει το τσούγκρισμα. Ο κάτοχος του πιο γερού αυγού ήταν ο νικητής. Το πρώτο αυγό που η γιαγιά έβαφε άνηκε στην Παναγία και δεν το τσουγκρίζαμε διότι το φύλαγε στο εικονοστάσι όλο το χρόνο μέχρι το επόμενο Πάσχα και για ένα μαγικό τρόπο δεν χάλαγε ποτέ. Παρακάτω θα βρεις πάρα πολλούς τρόπους για να βάψεις τα αυγά σου , μέσα σε αυτούς λοιπόν θα βρεις και τον τρόπο που μου έδειξε η γιαγιά μου….Από τον Πέτρο και την Έλενα Καλό Πάσχα με υγεία.

Προηγούμενο άρθροΠροχωρούν οι εργασίες απομάκρυνσης των βράχων από τον δρόμο της MOMA-Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί σε κυκλοφορία
Επόμενο άρθροΚΟΜΥ, ΤΟΜΥ και … το κακό συναπάντημα, του Ξενοφώντα Κ. Κροκίδη