Στα 228 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 38. Από τα συνολικά 228 κρούσματα, τα 22 είναι τα λεγόμενα «ορφανά», και άρα δεν γνωρίζουμε από που προήλθαν και ποιους έχουν μολύνει – πληροφορίες που ιχνηλατούνται αυτές τις ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, τα 57 από τα κρούσματα νοσηλεύονται ενώ τα 5 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Νωρίτερα, 8 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Επίσης, το 51% των κρουσμάτων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών και τα περισσότερα περιστατικά έχουν σημειωθεί στην Αθήνα. Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ανέρχονται σε 3.400.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να μην επαναληφθούν τα σκηνικά που υπήρξαν σήμερα στα σούπερ – μάρκετ καθώς δεν συντρέχει τέτοιος λόγος. Ακόμη, απηύθυνε έκκληση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να γεμίζουν σε ποσοστό έως 50% της συνολικής χωρητικότητάς τους.

Προηγούμενο άρθροΜητροπολίτης Αλεξανρουπόλεως για τον κορονοϊό: Μείνετε σπίτια σας | Λειτουργίες στους Ναούς μόνο τις Κυριακές για 1 ώρα
Επόμενο άρθροΒρούτσης: H ασφαλιστική μεταρρύθμιση κέρδισε την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων