Μετά το χθεσινό νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα με 293 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό που θα ακολουθήσει αν δεν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Το πρωί της Πέμπτης ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση της Τρίτης μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, λόγω της απουσίας Τσιόδρα,  σημείωσε ακόμα ότι μπορεί τις επόμενες μέρες να δούμε ακόμα και 500 κρούσματα ημερησίως.

“Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στο αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης σημείωσε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πως θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και πρόσθεσε ότι η επιδημία ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και το Φθινόπωρο θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους.

Τέλος για τα σχολεία σημείωσε ότι αν και η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία, τα στοιχεία των δύο επόμενων ημερών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις.

Πηγή:www.news247.gr

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ – 293 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: ξεπέρασαν τους 250 οι θάνατοι στην Ελλάδα