Πολλά παρατράγουδα καταγράφηκαν και σήμερα σε σχολεία σε όλη την χώρα με κάποιους γονείς να θεωρούν ότι κάνουν αντίσταση σε ένα μέτρο όπως η μάσκα που μόνο στόχο έχει να προστατεύσει την υγεία των παιδιών τους από τον κορονοϊό. «Το πολύ να μην πάνε ένα χρόνο στο σχολείο», είπε πατέρας.

Σε πολλά σχολεία της χώρας σήμερα που χτύπησε το πρώτο κουδούνι, υπήρξαν γονείς που επέλεξαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα.

Σε αυτούς τους γονείς και δυστυχώς και στα παιδιά τους δεν άνοιξε η πόρτα του σχολείου. 

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και σε κανέναν δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν φοράει μάσκα. 

Ο φωτογραφικός φακός του newsit.gr κατέγραψε δεκάδες μαθητές χωρίς μάσκα στο 6ο Λύκειο Πειραιά. 

Από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπήρξαν περιστατικά που γονείς στέρησαν από τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο. Υπήρχαν και εκείνοι βεβαίως που με τρυφερότητα βοήθησαν τα παιδιά τους να φορέσουν την μάσκα τους. 

Στην Πάτρα σύμφωνα με το tempo24.gr στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικος μαθητής συνοδευόμενος από τον γονιό του έφτασε χωρίς μάσκα και δεν του επετράπη η είσοδος. 

Σε άλλο σχολείο, το 25ο Δημοτικό σχολείο Πατρών δεν επετράπη η είσοδος σε 4 μαθητές που πήγαν χωρίς μάσκα. 

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το GrTimes.gr στο 41ο δημοτικό σχολείο στην Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης, μαθητές αλλά και γονείς φορούσαν τις μάσκες τους πριν από την είσοδο τους στο σχολείο.

Μάλιστα πολλοί γονείς τραβούσαν φωτογραφίες τα παιδιά τους, που ποζάρουν με τις μάσκες, σε μια… διαφορετική επιστροφή στα σχολεία, ενώ και οι σέλφι έδιναν και έπαιρναν. Όπως φαίνεται τα παιδιά δείχνουν να το διασκεδάζουν με τις μάσκες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονικης, επίσης, στην οδό Ικτίνου.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΤα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Καβάλας δεν θα συμμετάσχουν στην πρόταση του lockdown
Επόμενο άρθροThe Voice: Η γιαγιά της Κατερίνας Μπαταλογιάννη που εισέβαλε στο στούντιο για να κεράσει τους κριτές παραδοσιακό γλυκό